ဒီေန႔ေတာ႔ ဗီယက္နမ္ေစ်းက ဝယ္လာတဲ႔ ခရမ္းသီး အရွည္သီးေလးေတြကို ပုဇြန္ဆတ္ထုတ္ေလးေတြနဲ႔ ေတာခ်က္ဆီျပန္ေလး ခ်က္ထားပါတယ္။
မာမာကေတာ႔ ခရမ္းသီး ေတာခ်က္ ခ်က္တိုင္း ငရုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႔ ငါးပိရည္တို႔နဲ႔ စပ္ေနေအာင္ ေရာနယ္ျပီး စားရတာကို အရမ္းသေဘာက်ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ခရမ္းသီး ေတာခ်က္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခရမ္းသီး အရွည္သီး - ဆယ္ေပခန္႔ရွိတဲ႔အသီး သံုးလံုး
- ပုဇြန္ဆတ္ထုတ္ - တစ္ဆယ္သားခန္႔
- မညက္တညက္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းသီးကို အခြံခြာကာ အညွာျပတ္ေအာင္လွီးျပီးေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႔ ထက္၀က္ျခမ္းကာ ရွစ္စိတ္ စိတ္ျပီး ေရႏွင္႔နာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ။
- ပုဇြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အျမွီးႏွင္႔ ေခါင္းမ်ားျဖဳတ္ေပးပါ။
- အညိဳေရာင္ အရည္မ်ား ထြက္သြားပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ။
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွ ျပင္ဆင္ထားေသာ ပုဇြန္ ခရမ္းသီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ဆား အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ ဆီ နႏြင္းမွဳန္႕တို႔ကိုထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ။
- အရသာ ဝင္ေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး လံုးခ်က္ ခ်က္ေပးပါ။
- အိုးမကပ္ေစရန္ ႏွင္႔ ခရမ္းသီးမ်ား ေက်သြားေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ။
- ဟင္းလံုးရည္ ခမ္းကာနီးတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- အိုးထဲမွာ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထားေလး ရလာတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းေပးပါ
- ခရမ္းသီးႏူးလာျပီး ေက်လာသေလာက္ အေနအထား ရလာကာ အရသာ အေနေတာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးပါ။
- အိျပီးေမႊးေနတဲ႔ ခရမ္းသီးႏွပ္ေတာခ်က္ အစပ္ဆီျပတ္ဟင္းေလးကို သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment