ဒီေန႔ေတာ႔ မာမာတို႔ေနတဲ႔ ျမိဳ႔ေလးမွာ ေဆာင္းတြင္းပိုင္း အခ်ိန္ေလး ျဖစ္လို႔သြားပါျပီ ေန႔စဥ္ေရေတြလဲ ခဲေနျပီမို႔လို႔ အရမ္းေအးျပီး ခ်မ္းလြန္းတဲ႔ အခ်ိန္ေတြ ျဖစ္သြားခဲ႔ပါျပီ။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ပူပူစပ္စပ္ေလးေတြဘဲ စားခ်င္တာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း ဆားေထာင္းေလး ေထာင္းျဖစ္တဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငရုတ္သီးစိမ္း - အေတာင္႔ ၄၀ခန္႔
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး အေကာင္ ၃၀ခန္႕
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂ဥ
- သံပုရာသီး - အေနေတာ္ ၂လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ပဲဆီစိမ္း - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တစ္လံုးစာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေျခြျပီး ေရေဆးကာ ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး အျပင္ခြံ အနည္းငယ္ ကြ်မ္းတဲ႔အထိ ေလွာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အျပင္ခြံမ်ား ကြ်မ္းတဲ႔အထိ ေလွာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ေအးသြားတာနဲ႔ ေရႏွင္႔ေဆးကာ အခြံမ်ား ခြာထားေပးပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ နာရီဝက္ေလာက္ စိမ္ထားေပးပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- အားလံုး အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အခြံခြာထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ငရုတ္သီးစိမ္း ဆား အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ ပုဇြန္ေျခာက္တို႔ကိုထည္႔ျပီး မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ အေနအထားရေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- မာမာကေတာ႔ ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထားေလး ၾကိဳက္တာနဲ႔ ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထားေလာက္မွာဘဲ ေထာင္းတာကို ရပ္လိုက္ပါတယ္
- အားလံုး ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထား ရတာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ကာ သံပုရာရည္ ညွစ္ျပီး ဆမ္းေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္း ဆားေထာင္း ပန္းကန္ထဲကို ပဲဆီစိမ္း ဆမ္းေပးပါ
- စပ္ျပီးေမႊးကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေနတဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းဆားေထာင္းကို မိမိႏွစ္သက္ရာ ဟင္းတို႔နဲ႔ တြဲဖက္ကာ စားပြဲျပင္ေပးလို႔ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment