Tuesday, 4 September 2012

မုန္႔ညွင္း သားသတ္လြတ္ေၾကာ္


မာမာဒီေန႔ေတာ႔ မုန္႔ညွင္းကို သတ္သတ္လြတ္ ေၾကာ္ထားပါတယ္ အသားေတြကို မႏွစ္သက္တဲ႔သူေတြနဲ႔ ဝါတြင္းကာလ သတ္သတ္လြတ္စားတဲ႔ သူေတြအတြက္ အဆင္ေျပေစမဲ႔ ဟင္းေလးပါ ေၾကာ္ရတာျမန္သလို စားလို႔လဲ အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္ ျဖစ္တာေၾကာင္႔ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစ ခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မုန္႔ညွင္းျဖဴပင္ - ခြန္ႏွစ္ပင္
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  3. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတစ္ပံု
  7. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. မုန္႔ညွင္းျဖဴ အပင္ကို လက္ႏွစ္လံုးစာေလာက္ အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  3. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  4. ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ပါ
  5. ျပီးတာနဲ႕ ေရစစ္ထားေသာ မုန္႔ညွင္းျဖဴ မ်ားထည့္ျပီး ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ေမႊပါ
  6. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. ၾကိုက္တယ္ မမမာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါေနာ္ စုေရ :)

      Delete