Thursday, 20 September 2012

ပဲသီးႏွမ္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး

ပဲသီးေၾကာ္

ပဲသီးေလးကို သားသတ္လြတ္ေလး ေၾကာ္ထားပါတယ္ အသီးအရြက္ၾကိဳက္တဲ႔ မာမာတို႔အတြက္ကေတာ႔ ရွယ္ဟင္းေလးမို႔ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားလိုက္ရင္အရမ္းကို ထမင္းမိန္ေစတဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္ပါ။
ေလးေယာက္စာ
  • ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားေသာ ပဲသီး - ၂၀ေတာင့္
  • ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ပါတယ္ဆိုရံုေလး
ပဲသီးႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီ
ဆီပူပူမွာနႏြင္းမွဳန္႔ထဲ႔ျပီးမွ ၾကက္သြန္နီကိုႏြမ္းသြားတဲ႔ထိေၾကာ္ကာ
ပဲသီး ဆားႏွင္႔ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ကို တမိနစ္ခြဲေလာက္ထဲ႔ေၾကာ္ပါ
ပဲသီးမ်ားႏြမ္းလာပါႏွမ္းေလွာ္ထဲ႔ကာ ေမႊျပီးမီးပိတ္ေပးပါ
ပဲသီးႏွမ္းေလွာ္ေၾကာ္ေလးရပါျပီ

7 comments:

  1. အဲဒီလိုစိမ္းစိမ္းေလးဆိုၾကိဳက္မွၾကိဳက္မမမာေရ သီတာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. သီတာေရ ၾကိဳက္ရင္စားပါေနာ္

      Delete
  2. ကူးကူးလွိဳင္20 September 2012 at 18:27

    ပဲသီးေၾကာ္ေလး အားေပးသြားပါတယ္ ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ကူကူးလွဳိင္ ေရ
      လာလည္တဲ႔အတြက္ဝမ္းသာေနသလို
      အားေပးသြားတဲ႔အတြက္လဲေပ်ာ္ေနပါတယ္

      Delete
  3. ႏွမ္းေလွာ္န႔ံေမႊးေမႊးေလး ၾကိုက္တယ္

    ReplyDelete
  4. ႏွမ္းေလွာ္နံ႔ေမႊးေမႊးေလး အ၇မ္းၾကိုက္

    ReplyDelete