ပဲသီးေၾကာ္ |
ပဲသီးေလးကို သားသတ္လြတ္ေလး ေၾကာ္ထားပါတယ္ အသီးအရြက္ၾကိဳက္တဲ႔ မာမာတို႔အတြက္ကေတာ႔ ရွယ္ဟင္းေလးမို႔ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားလိုက္ရင္အရမ္းကို ထမင္းမိန္ေစတဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္ပါ။
ေလးေယာက္စာ
- ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားေသာ ပဲသီး - ၂၀ေတာင့္
- ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ပါတယ္ဆိုရံုေလး
ပဲသီးႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီ |
ဆီပူပူမွာနႏြင္းမွဳန္႔ထဲ႔ျပီးမွ ၾကက္သြန္နီကိုႏြမ္းသြားတဲ႔ထိေၾကာ္ကာ ပဲသီး ဆားႏွင္႔ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ကို တမိနစ္ခြဲေလာက္ထဲ႔ေၾကာ္ပါ |
ပဲသီးမ်ားႏြမ္းလာပါႏွမ္းေလွာ္ထဲ႔ကာ ေမႊျပီးမီးပိတ္ေပးပါ |
ပဲသီးႏွမ္းေလွာ္ေၾကာ္ေလးရပါျပီ |
အဲဒီလိုစိမ္းစိမ္းေလးဆိုၾကိဳက္မွၾကိဳက္မမမာေရ သီတာ
ReplyDeleteသီတာေရ ၾကိဳက္ရင္စားပါေနာ္
Deleteပဲသီးေၾကာ္ေလး အားေပးသြားပါတယ္ ...
ReplyDeleteကူကူးလွဳိင္ ေရ
Deleteလာလည္တဲ႔အတြက္ဝမ္းသာေနသလို
အားေပးသြားတဲ႔အတြက္လဲေပ်ာ္ေနပါတယ္
ႏွမ္းေလွာ္န႔ံေမႊးေမႊးေလး ၾကိုက္တယ္
ReplyDeleteႏွမ္းေလွာ္နံ႔ေမႊးေမႊးေလး အ၇မ္းၾကိုက္
ReplyDeleteစားေနာ္ စု
Delete