ဂဏန္းထမင္းေၾကာ္ |
ဂဏန္းသားကို ခ်ဳိလို႔ၾကိဳက္ေပမဲ႔ ဂဏန္းနံ႕ကိုမၾကိဳက္ပါဘူး ဒါၾကာင္႔မို႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ကဲျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (ေလးေယာက္စာ)
- ထမင္း - ေပါင္းအိုးခပ္ ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူးခ်က္စာ
- ပဲစိမ္းသီး - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္ကန္ တစ္လံုးစာ
- လွီးထားေသာမံုလာဥနီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္ကန္ တစ္လံုးစာ
- ဓါးျပားရိုက္ထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
- ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးစာ
- ဂဏန္းအသား - တစ္ဆယ္႔ငါးက်ပ္သား
- ဆား - လက္ဖက္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
ေရေႏြးဆူဆူမွာ သံုးမိနစ္ေလာက္ျပဳပ္ထားေသာ ပဲစိမ္းသီး ျပဳပ္ျပီးအသားထြင္ထားေသာ ဂဏန္းသား ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ |
ခ်က္ျပီးအေအးခံကာမြထားေသာထမင္း |
ဆီပူပူမွာၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင္႔ၾကက္သြန္နီကိုဆီအရင္သတ္ေပးျပီးမွ မံုလာဥနီကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ |
မံုလာဥနီကိုေၾကာ္ျပီး ပဲစိမ္းသီးကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ |
ျပီးမွဂဏန္းသားကိုမိနစ္ဝက္ေလာက္ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ |
ေနာက္ဆံုးမွထမင္း ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ဆားႏွင္႔ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ကို ထဲ႔ျပီး တမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ |
ဂဏန္းထမင္းေၾကာ္ စိမ္႔စိမ္႔ေလးရပါျပီ |
ဂဏန္းထမင္းေၾကာ္ေလးရပါျပီ |
ဗိုက္ဆာလိုက္တာ မမမာရာ
ReplyDeleteစားသြားပါ စုေရ :))
Delete