Thursday 27 September 2012

ပုဇြန္ေျခာက္ ငံျပာရည္ေၾကာ္ စပ္စပ္ေလး


ပုဇြန္ေျခာက္ ငံျပာရည္ေၾက

ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ေလးနဲ႔ ငံျပာရည္ေၾကာ္ကို စပ္စပ္ေလးေၾကာ္ထားမို႕  ထမင္းေၾကာ္ေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္သလို ရိုးရိုးထမင္းေလးနဲ႔လဲ လိုက္ဖက္ပါတယ္ ေပါင္မုန္႔ေလးနဲ႔လဲ တြဲဖက္ျပီးသံုးေဆာင္လို႔ရတဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ေၾကာ္အစပ္ေလးမို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀်ပးလိုက္ပါတယ္။


ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - ဆယ္႔ငါးက်ပ္သား
  • ၾကက္သြန္နီ - ေလးဆယ္သား
  • ၾကက္သြန္ုျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ဆယ္႔ရွစ္မႊာ
  • ငရုတ္သီးလံုးၾကမ္းခြဲမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းခြဲ
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီႏွင္႔ၾကက္သြန္ျဖဴ

ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ငံျပာရည္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔

ၾကက္သြန္နီကိုကြ်တ္လာတဲ႔ထိ ေၾကာ္ျပီးမွဆယ္ကာဆီစစ္ေပးပါ

ပါ
မီးရွိန္းကိုေလွ်ာ႔ကာၾကက္သြန္ျဖဴကို ကြ်တ္ေအာင္ေၾကာ္၍ဆယ္ကာဆီစစ္ေပးပါ

ဆီမ်ားကို ထမင္းစားဇြန္းရွစ္ဇြန္းေလာက္ဘဲခ်န္ုျပီး ငရုတ္သီးလံုးၾကမ္းခြဲမွဳန္႔
ကိုလဲမီးရွိန္ေလွ်ာ႔ကာ ညိဳလာတဲ႔ထိေၾကာ္ေပးပါ
ငရုတ္သီးနံ႔သင္းလာပါပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ ငံျပာရည္ႏွင္႔ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔
ကိုတစ္ခါထဲထည္႔ျပီး မီးေအးေအးႏွင္႔ေၾကာ္ေပးပါ

ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔မ်ားကြ်တ္လာပါက အေအးခံေပးထားပါ

ၾကက္သြန္ုျဖဴ နီေၾကာ္ႏွင္႔ ပုဇြန္ေျခာက္ငရုတ္သီးေၾကာ္ ်အးသြားက
ဇလံုတစ္လံုးထဲတြင္ သမေအာင္ေမႊေပးပါ
ထမင္းေလးနဲ႔ဘဲစားစား ေပါင္မုန္႔ေလးဘဲစားစားအရမ္း
လိုက္ဖက္တဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ငံျပာရည္ အစပ္ေၾကာ္ေလးရပါျပီ

12 comments:

  1. ေန႔လည္က်ရင္ ထမင္းပူပူနဲ႕စားဖို႕ ပုဇြန္ေျခာက္ငံျပာရည္ အစပ္ေၾကာ္ေလး နည္းနည္းယူသြားပါတယ္ေနာ္အမ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ယူသြားေနာ္ ညီမေလး

      Delete
  2. အေဆာင္မွာေနတုန္းကဆို ေပါင္မုန္႕၊ ဘီစကစ္တို႕နဲ႕ ညွပ္စားတာေတာင္ သတိရသြားတယ္။
    မမမာစိတ္ရွည္လက္ရွည္ေႀကာ္ထားတာ စားခ်င္စရာေကာင္းလိုက္တာ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. သားသားမီးမီးတို႔အၾကိဳက္ေလးမို႔
      စိတ္ရွည္လက္ရွည္ေလးေၾကာ္ေပးထားတာေလ zuzuေရ
      မမမာလဲေပါင္မုန္႔ေလးနဲ႔ညွပ္စားရတာၾကိဳက္တယ္

      Delete
  3. သီတာလည္းနည္းနည္းယူသြားမယ္ေနာ္မမမာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေၾကာ္စားၾကည္႔ေနာ္ သီတာ

      Delete
  4. ပုဇြန္ေျခာက္ငံျပာရည္အစပ္ေၾကာ္က တီတင့္သားငယ္ရဲ႕ အႏွစ္သက္ဆံုးအစားအစာပဲ မာမာေရ။ လူႀကံဳတိုင္းအဲဒါပဲ ေၾကာ္ထည့္ေပးရတယ္ေလ။ ထမင္းျဖဴနဲ႔နယ္ၿပီး ၾကက္ဥေၾကာ္နဲ႔ တစ္ႏွပ္စာကို ေက်ာ္ျဖတ္ေလ့ရွိတယ္ း) မာမာေၾကာ္ထားတာေလး ၾကည့္ရတာ အရသာရွိမဲ့ပံုပဲ စားခ်င္စရာ။
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
    Replies
    1. အိမ္မွာလဲသားနဲ႔သမီးက အရမ္းၾကိဳက္တယ္ တီတင္႔
      အဲဒီလိုအသားေျခာက္ေျခာက္ေလးေတြကိုသူတို႔ကပိုျပီးၾကိဳက္ၾကတယ္ေလ။
      ေလးစားခင္မင္လွ်က္
      မာမာ

      Delete
  5. အရမ္းၾကိုက္တယ္ မမမာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေကာင္းတယ္ စု
      ထမင္းမိန္လို႔ေလ မၾကာမၾကာေၾကာ္ေပးရတတ္တဲ႔ဟင္းေလးေပါ႔ေနာ္

      Delete
  6. a ma ..how to cook ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ငံျပာရည္အစပ္ေၾကာ္ with မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ ?
    I ate before but I don't know how to cook it...
    Thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. မက်ီးသီးအႏွစ္နဲ႔ခ်က္ရင္ အခုလို အေျခာက္မေၾကာ္ေတာ႔ဘဲ အိုးထဲမွာဘဲၾကက္သြန္ကိုအရင္ေၾကာ္ျပီးငရုတ္သီးကိုဆီသတ္ေပးပါ ေမႊးလာရင္ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ ငံျပာရည္ ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ထဲ႔ျပီးေမႊေပးပါ ေနာက္ဆံုမွမက်ီးႏွစ္ေလာင္းထဲ႔ျပီး ေရမခမ္းခင္ေလးမွာမီးပိတ္လိုက္ရင္ပုဇြန္ေျခာက္ငံျပာရည္ မက်ီးႏွစ္ခ်က္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးရမွာပါ.. Khin Thandar ေရ...

      Delete