ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - ဆယ္႔ငါးက်ပ္သား
- ၾကက္သြန္နီ - ေလးဆယ္သား
- ၾကက္သြန္ုျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ဆယ္႔ရွစ္မႊာ
- ငရုတ္သီးလံုးၾကမ္းခြဲမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းခြဲ
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီႏွင္႔ၾကက္သြန္ျဖဴ |
ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ငံျပာရည္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ |
ၾကက္သြန္နီကိုကြ်တ္လာတဲ႔ထိ ေၾကာ္ျပီးမွဆယ္ကာဆီစစ္ေပးပါ | ပါ |
မီးရွိန္းကိုေလွ်ာ႔ကာၾကက္သြန္ျဖဴကို ကြ်တ္ေအာင္ေၾကာ္၍ဆယ္ကာဆီစစ္ေပးပါ |
ဆီမ်ားကို ထမင္းစားဇြန္းရွစ္ဇြန္းေလာက္ဘဲခ်န္ုျပီး ငရုတ္သီးလံုးၾကမ္းခြဲမွဳန္႔ ကိုလဲမီးရွိန္ေလွ်ာ႔ကာ ညိဳလာတဲ႔ထိေၾကာ္ေပးပါ |
ငရုတ္သီးနံ႔သင္းလာပါပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ ငံျပာရည္ႏွင္႔ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ ကိုတစ္ခါထဲထည္႔ျပီး မီးေအးေအးႏွင္႔ေၾကာ္ေပးပါ |
ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔မ်ားကြ်တ္လာပါက အေအးခံေပးထားပါ |
ၾကက္သြန္ုျဖဴ နီေၾကာ္ႏွင္႔ ပုဇြန္ေျခာက္ငရုတ္သီးေၾကာ္ ်အးသြားက ဇလံုတစ္လံုးထဲတြင္ သမေအာင္ေမႊေပးပါ |
ထမင္းေလးနဲ႔ဘဲစားစား ေပါင္မုန္႔ေလးဘဲစားစားအရမ္း လိုက္ဖက္တဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ငံျပာရည္ အစပ္ေၾကာ္ေလးရပါျပီ |
ေန႔လည္က်ရင္ ထမင္းပူပူနဲ႕စားဖို႕ ပုဇြန္ေျခာက္ငံျပာရည္ အစပ္ေၾကာ္ေလး နည္းနည္းယူသြားပါတယ္ေနာ္အမ...
ReplyDeleteယူသြားေနာ္ ညီမေလး
Deleteအေဆာင္မွာေနတုန္းကဆို ေပါင္မုန္႕၊ ဘီစကစ္တို႕နဲ႕ ညွပ္စားတာေတာင္ သတိရသြားတယ္။
ReplyDeleteမမမာစိတ္ရွည္လက္ရွည္ေႀကာ္ထားတာ စားခ်င္စရာေကာင္းလိုက္တာ :D
သားသားမီးမီးတို႔အၾကိဳက္ေလးမို႔
Deleteစိတ္ရွည္လက္ရွည္ေလးေၾကာ္ေပးထားတာေလ zuzuေရ
မမမာလဲေပါင္မုန္႔ေလးနဲ႔ညွပ္စားရတာၾကိဳက္တယ္
သီတာလည္းနည္းနည္းယူသြားမယ္ေနာ္မမမာ
ReplyDeleteေၾကာ္စားၾကည္႔ေနာ္ သီတာ
Deleteပုဇြန္ေျခာက္ငံျပာရည္အစပ္ေၾကာ္က တီတင့္သားငယ္ရဲ႕ အႏွစ္သက္ဆံုးအစားအစာပဲ မာမာေရ။ လူႀကံဳတိုင္းအဲဒါပဲ ေၾကာ္ထည့္ေပးရတယ္ေလ။ ထမင္းျဖဴနဲ႔နယ္ၿပီး ၾကက္ဥေၾကာ္နဲ႔ တစ္ႏွပ္စာကို ေက်ာ္ျဖတ္ေလ့ရွိတယ္ း) မာမာေၾကာ္ထားတာေလး ၾကည့္ရတာ အရသာရွိမဲ့ပံုပဲ စားခ်င္စရာ။
ReplyDeleteစိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
အိမ္မွာလဲသားနဲ႔သမီးက အရမ္းၾကိဳက္တယ္ တီတင္႔
Deleteအဲဒီလိုအသားေျခာက္ေျခာက္ေလးေတြကိုသူတို႔ကပိုျပီးၾကိဳက္ၾကတယ္ေလ။
ေလးစားခင္မင္လွ်က္
မာမာ
အရမ္းၾကိုက္တယ္ မမမာ
ReplyDeleteေကာင္းတယ္ စု
Deleteထမင္းမိန္လို႔ေလ မၾကာမၾကာေၾကာ္ေပးရတတ္တဲ႔ဟင္းေလးေပါ႔ေနာ္
a ma ..how to cook ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ငံျပာရည္အစပ္ေၾကာ္ with မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ ?
ReplyDeleteI ate before but I don't know how to cook it...
Thank you
မက်ီးသီးအႏွစ္နဲ႔ခ်က္ရင္ အခုလို အေျခာက္မေၾကာ္ေတာ႔ဘဲ အိုးထဲမွာဘဲၾကက္သြန္ကိုအရင္ေၾကာ္ျပီးငရုတ္သီးကိုဆီသတ္ေပးပါ ေမႊးလာရင္ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ ငံျပာရည္ ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ထဲ႔ျပီးေမႊေပးပါ ေနာက္ဆံုမွမက်ီးႏွစ္ေလာင္းထဲ႔ျပီး ေရမခမ္းခင္ေလးမွာမီးပိတ္လိုက္ရင္ပုဇြန္ေျခာက္ငံျပာရည္ မက်ီးႏွစ္ခ်က္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးရမွာပါ.. Khin Thandar ေရ...
Delete