Wednesday, 26 September 2012

ၾကက္သားခ်ဳိခ်ဥ္ အစိမ္းေၾကာ္



မာမာဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္ရင္ပံုသားေလးကို ရွိတဲ႔အသီးအႏွံေလးနဲ႔ေရာျပီး အစိမ္းေၾကာ္ေလးေၾကာ္ထားပါတယ္
ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ အရသာေလးမို ႔ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္လို႕ မာမာေၾကာ္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
  • ၾကက္ရင္ပံုသား - ႏွစ္ဆယ္သား
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ေၾကာ္ရန္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  • အဖတ္ေလးမ်ား ရေအာင္လီွးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုးစာ
  • ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
  • ခပ္ထူထူလွီးထားေသာ ေဂၚဖီရြက္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုးစာ
  • မံုလာဥနီ - တဥ
  • ေရႊပဲသီး - ငါးေတာင္႔
  • ခပ္ထူထူလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ႏွစ္လံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
အသီးအရြက္ႏွင္႔ ၾကက္သားအရသာနယ္

မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးထားေသာဆီပူမွာ ၾကက္သားကို
ေလးမိနစ္ေလာက္ အရင္ေၾကာ္ေပးျပီးမွ ၾကက္သြန္ုျဖဴ နီတို႔ကို
မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ

ၾကက္သြန္မ်ားႏြမ္းလာမွ ေဂၚဖီ မံုလာဥနီတို႔ကိုထဲ႔ျပီး
မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ကာ ဆား ဟင္းခတ္မွဳန္႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင္႔
ေရႊပဲသီးတို႔ကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ

အားလံုးသမသြားျပီးမွ ပဲငံျပာရည္ကို ထဲ႔ျပီးေမႊေပးကာ
မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီးရင္ ရပါျပီ

ထမင္းမိန္ေစတဲ႔ ၾကက္သားခ်ဳိခ်ဥ္ သီးစံုအစိမ္းေၾကာ္ ရပါၿပီ

6 comments:

  1. ဒီေန႔ေၾကာ္မယ္မမမာေရဘာပာင္းခ်က္ရမလဲစဥ္းစားေနတာ သီတာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ထမင္းမိန္တယ္ သီတာေရ

      Delete
  2. ၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ သီးစံုအစိမ္းေၾကာ္ေလးနဲ႔ ဗူးညြန္႔ဟင္းခါးပူပူးေလး လိုက္မွလိုက္ း)
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
    Replies
    1. တီတင္႔ေရ
      အသားမ်ားမ်ားမစားၾကတဲ႔ မာမာတို႔မိသားစုရဲ႔အေကာင္းဆံုးဟင္းေလးေတြကို အားေပးသြားလို႔
      ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္

      Delete
  3. ေကာင္းမွေကာင္းပဲ မမမာ စားသြားျပီ

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားပါ စုေရ
      အားမနာနဲ႔ေနာ္

      Delete