မာမာဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္ရင္ပံုသားေလးကို ရွိတဲ႔အသီးအႏွံေလးနဲ႔ေရာျပီး အစိမ္းေၾကာ္ေလးေၾကာ္ထားပါတယ္
ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ အရသာေလးမို ႔ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္လို႕ မာမာေၾကာ္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္ရင္ပံုသား - ႏွစ္ဆယ္သား
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- အဖတ္ေလးမ်ား ရေအာင္လီွးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုးစာ
- ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
- ခပ္ထူထူလွီးထားေသာ ေဂၚဖီရြက္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုးစာ
- မံုလာဥနီ - တဥ
- ေရႊပဲသီး - ငါးေတာင္႔
- ခပ္ထူထူလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ႏွစ္လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
အသီးအရြက္ႏွင္႔ ၾကက္သားအရသာနယ္ |
မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးထားေသာဆီပူမွာ ၾကက္သားကို ေလးမိနစ္ေလာက္ အရင္ေၾကာ္ေပးျပီးမွ ၾကက္သြန္ုျဖဴ နီတို႔ကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ |
ၾကက္သြန္မ်ားႏြမ္းလာမွ ေဂၚဖီ မံုလာဥနီတို႔ကိုထဲ႔ျပီး မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ကာ ဆား ဟင္းခတ္မွဳန္႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင္႔ ေရႊပဲသီးတို႔ကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ |
အားလံုးသမသြားျပီးမွ ပဲငံျပာရည္ကို ထဲ႔ျပီးေမႊေပးကာ မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီးရင္ ရပါျပီ |
ထမင္းမိန္ေစတဲ႔ ၾကက္သားခ်ဳိခ်ဥ္ သီးစံုအစိမ္းေၾကာ္ ရပါၿပီ |
ဒီေန႔ေၾကာ္မယ္မမမာေရဘာပာင္းခ်က္ရမလဲစဥ္းစားေနတာ သီတာ
ReplyDeleteထမင္းမိန္တယ္ သီတာေရ
Deleteၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ သီးစံုအစိမ္းေၾကာ္ေလးနဲ႔ ဗူးညြန္႔ဟင္းခါးပူပူးေလး လိုက္မွလိုက္ း)
ReplyDeleteစိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
တီတင္႔ေရ
Deleteအသားမ်ားမ်ားမစားၾကတဲ႔ မာမာတို႔မိသားစုရဲ႔အေကာင္းဆံုးဟင္းေလးေတြကို အားေပးသြားလို႔
ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္
ေကာင္းမွေကာင္းပဲ မမမာ စားသြားျပီ
ReplyDeleteစားပါ စုေရ
Deleteအားမနာနဲ႔ေနာ္