Friday, 21 September 2012

ပဲသီးေၾကာ္


ဒီေန႔ေတာ႔ ပဲေတာင္႔ရွည္ေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ၾကက္ဥနဲ႔ ေၾကာ္ထားပါတယ္ အသီးအရြက္ၾကိဳက္တဲ႔ သူေတြအတြက္ ထမင္းျမိန္ရာ ဟင္းတမယ္ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို ေမ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပဲေတာင့္႐ွည္ - ႏွစ္ဆယ္႔ငါးေတာင့္
  2. ၾကက္သြန္နီ  - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  3. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  6. ဟင္းခတ္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  7. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပဲသီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  3. ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  4. ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  5. ၾကက္သြန္ႏြမ္းတာနဲ႕  ပဲသီးမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  6. ပဲသီးမ်ား ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ဆားႏွင္႔ ဟင္းခတ္မွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  7. ပဲသီးမ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ၾကက္ဥကိုေဖာက္ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  8. ၾကက္ဥက်က္သြားတာနဲ႔ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ျပီး ပဲသီးေၾကာ္ ခ်ဳိစိမ့္စိမ့္ေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

4 comments:

  1. အလြယ္ဟင္းေလးေတြက ကြ်န္မအတြက္ေတာ႔ အရမ္းဘဲ အသုံး၀င္ပါတယ္ အစ္မေရ.. ^_^
    မိုးေသာက္ျဖဴ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေငြကုန္သက္သာသလို စားလို႔လဲေကာင္းတဲ႔ဟင္းေလးပါ
      အခ်ိန္ကုန္သက္သာသလို က်န္းမာေရးနဲ႔လဲညီညြတ္တဲ႔ဟင္းေလးပါညီမေလးေရ
      ညီမေလးအတြက္အသံုးဝင္တယ္ဆိုလို႔ ေပ်ာ္ေနပါတယ္

      Delete
  2. အရည္ေလးပါ ခပ္ခပ္ေသာက္ခ်င္တယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ခ်ဳိခ်ဳိေလးေနာ္ စု

      Delete