ဒီေန႔ေတာ႔ ပဲေတာင္႔ရွည္ေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ၾကက္ဥနဲ႔ ေၾကာ္ထားပါတယ္ အသီးအရြက္ၾကိဳက္တဲ႔ သူေတြအတြက္ ထမင္းျမိန္ရာ ဟင္းတမယ္ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို ေမ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲေတာင့္႐ွည္ - ႏွစ္ဆယ္႔ငါးေတာင့္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဟင္းခတ္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ပဲသီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္ႏြမ္းတာနဲ႕ ပဲသီးမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ပဲသီးမ်ား ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ဆားႏွင္႔ ဟင္းခတ္မွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ပဲသီးမ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ၾကက္ဥကိုေဖာက္ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ၾကက္ဥက်က္သြားတာနဲ႔ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ျပီး ပဲသီးေၾကာ္ ခ်ဳိစိမ့္စိမ့္ေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
အလြယ္ဟင္းေလးေတြက ကြ်န္မအတြက္ေတာ႔ အရမ္းဘဲ အသုံး၀င္ပါတယ္ အစ္မေရ.. ^_^
ReplyDeleteမိုးေသာက္ျဖဴ
ေငြကုန္သက္သာသလို စားလို႔လဲေကာင္းတဲ႔ဟင္းေလးပါ
Deleteအခ်ိန္ကုန္သက္သာသလို က်န္းမာေရးနဲ႔လဲညီညြတ္တဲ႔ဟင္းေလးပါညီမေလးေရ
ညီမေလးအတြက္အသံုးဝင္တယ္ဆိုလို႔ ေပ်ာ္ေနပါတယ္
အရည္ေလးပါ ခပ္ခပ္ေသာက္ခ်င္တယ္
ReplyDeleteခ်ဳိခ်ဳိေလးေနာ္ စု
Delete