မာမာ ဒီေန႔ေတာ႔ အျမန္ျပီးေစတဲ႔ ဟင္းေလးတစ္မယ္ ခ်က္ျပီး လာပို႕ထားပါတယ္ ထမင္းလဲမိန္ေစသလို အသားေရာ အသီးအရြက္ပါ တစ္ခါထဲပါေစတဲ႔ ဟင္းေလးမို႔ တစ္ခ်က္ခုတ္ ႏွစ္ခ်က္ျပတ္ဆိုသလို တခါထဲ အရသာ၂မ်ဳိး စားလို႕ရနိုင္တာမို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ေလးေယာက္စာ
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္သား - ႏွစ္ဆယ္သား
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- ပန္းေဂၚဖီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ ပန္းကန္ တလံုးစာ
- ခပ္ထူထူလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တဥ
- ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးမႊာ
- ခပ္ထူထူလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
ၾကက္သားအရသာနယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္မိတ္ ပန္းေဂၚဖီ |
ၾကက္သားအရသာနယ္ကို ဆီပူပူမွာေလးမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ပါ |
ၾကက္သြန္မ်ားႏြမ္းသြားမွ ပန္းေဂၚဖီ ဆား ဟင္းခတ္မွဳန္႔တို႔ကိုထဲ႔ကာ တမိနစ္ေလာက္ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ |
ၾကက္သားက်က္ျပီး ပန္းေဂၚဖီမ်ားႏြမ္းသြားပါက ပဲငံျပာရည္ႏွင္႔ ၾကက္သြန္မိတ္ကိုထဲ႔ကာ မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ေပးလ်ွင္ရပါျပီ | ပီ |
အခုတစ္ေလာ အသားခ်ည္းမစားခ်င္တာနဲ႔ အေတာ္ပဲ မာမာေရ။
ReplyDeleteၾကက္သားပန္းေဂၚဖီေၾကာ္ ခ်ိဳခ်ိဳေမႊးေမႊးေလးအားေပးသြားတယ္ေနာ္။
လြတ္သြားတဲ့ဟင္းလ်ာေတြလည္း အခ်ိန္ရသေလာက္အားေပးသြားတယ္။
ေလာေလာဆယ္အလုပ္မ်ားေနေသးတယ္ ဟိဟိ။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ၾကက္သားပန္းေဂၚဖီေၾကာ္ခ်ိဳခ်ိဳေမႊးေမႊးေလးစားသြားပါတယ္ မမမာအလုပ္ၿမန္ၿမန္ၿပီးပါေစ သီတာ
ReplyDeleteသီတာေရ
Deleteမမမာအလုပ္မ်ားေနလို႔ ေန႔စဥ္ဟင္းေလးေတြလဲ ပ်က္ေနရတယ္ေနာ္
အားနာလိုက္တာ
မမမာေရ စားမယ္ေနာ္
ReplyDelete