Wednesday, 19 September 2012

ၾကက္သား ပန္းေဂၚဖီေၾကာ္


မာမာ ဒီေန႔ေတာ႔ အျမန္ျပီးေစတဲ႔ ဟင္းေလးတစ္မယ္ ခ်က္ျပီး လာပို႕ထားပါတယ္ ထမင္းလဲမိန္ေစသလို အသားေရာ အသီးအရြက္ပါ တစ္ခါထဲပါေစတဲ႔ ဟင္းေလးမို႔ တစ္ခ်က္ခုတ္ ႏွစ္ခ်က္ျပတ္ဆိုသလို တခါထဲ အရသာ၂မ်ဳိး စားလို႕ရနိုင္တာမို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။


ေလးေယာက္စာ
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
  • ၾကက္သား - ႏွစ္ဆယ္သား
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ေၾကာ္ရန္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  • ပန္းေဂၚဖီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ ပန္းကန္ တလံုးစာ
  • ခပ္ထူထူလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တဥ
  • ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးမႊာ
  • ခပ္ထူထူလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ

ၾကက္သားအရသာနယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ
 ၾကက္သြန္မိတ္ ပန္းေဂၚဖီ

ၾကက္သားအရသာနယ္ကို ဆီပူပူမွာေလးမိနစ္ေလာက္
ေၾကာ္ေပးျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီကို မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ပါ

ၾကက္သြန္မ်ားႏြမ္းသြားမွ ပန္းေဂၚဖီ ဆား
ဟင္းခတ္မွဳန္႔တို႔ကိုထဲ႔ကာ တမိနစ္ေလာက္ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ

ၾကက္သားက်က္ျပီး ပန္းေဂၚဖီမ်ားႏြမ္းသြားပါက ပဲငံျပာရည္ႏွင္႔
ၾကက္သြန္မိတ္ကိုထဲ႔ကာ မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ေပးလ်ွင္ရပါျပီ
ပီ

4 comments:

  1. အခုတစ္ေလာ အသားခ်ည္းမစားခ်င္တာနဲ႔ အေတာ္ပဲ မာမာေရ။
    ၾကက္သားပန္းေဂၚဖီေၾကာ္ ခ်ိဳခ်ိဳေမႊးေမႊးေလးအားေပးသြားတယ္ေနာ္။
    လြတ္သြားတဲ့ဟင္းလ်ာေတြလည္း အခ်ိန္ရသေလာက္အားေပးသြားတယ္။
    ေလာေလာဆယ္အလုပ္မ်ားေနေသးတယ္ ဟိဟိ။
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  2. ၾကက္သားပန္းေဂၚဖီေၾကာ္ခ်ိဳခ်ိဳေမႊးေမႊးေလးစားသြားပါတယ္ မမမာအလုပ္ၿမန္ၿမန္ၿပီးပါေစ သီတာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. သီတာေရ
      မမမာအလုပ္မ်ားေနလို႔ ေန႔စဥ္ဟင္းေလးေတြလဲ ပ်က္ေနရတယ္ေနာ္
      အားနာလိုက္တာ

      Delete
  3. မမမာေရ စားမယ္ေနာ္

    ReplyDelete