|
ၾကက္သားကြ်တ္ကြ်တ္အခ်ဳိေၾကာ္ |
မာမာဒီေနေတာ႔ ၾကက္ေပါင္သားၾကြတ္ၾကြတ္ အခ်ဳိေၾကာ္ေလးေၾကာ္ထားပါတယ္ အသားစိုစိစိေတြမၾကိဳက္တဲ႔ကေလးေတြအတြက္ေတာ႔ အရမ္းကိုအဆင္ေျပတဲ႔ၾကက္ေၾကာ္ေလးပါ။
ၾကက္သြန္ေၾကာ္နံ႔ေလးေမႊးသလို ၾကက္ေၾကာ္နံ႔ေလးကလဲသင္းပါတယ္ ဟင္းနံ႔ေတြေၾကာက္ရင္ေတြအခုလိုေလးေၾကာ္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္။
အခုလိုအကြ်တ္ေလးေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ေတာ႔ ၾကက္ေပါင္သားကအေကာင္းဆံုးမို႔ ၾကက္ေပါင္ေလးနဲ႔ေၾကာ္ၾကရေအာင္ေနာ္။
ၾကက္သားအရသာနယ္ျပီးျပဳပ္ရန္
- ၾကက္ေပါင္ - ေလးေခ်ာင္း (ေလးဆယ္သားခန္႔)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံုခန္႔
ေၾကာ္ရန္အတြက္
- ၾကက္သြန္နီ - ဥၾကီးၾကီး ႏွစ္ဥ (ႏွစ္ဆယ္႔ငါးက်ပ္သားခန္႔)
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး ႏွစ္လံုး
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
*ၾကက္သြန္နီကိုအရင္ေၾကာ္ေပးျပီး ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေသာဆီႏွင္႔ပင္ၾကက္သားကိုဆက္ေၾကာ္ေပးပါ*
|
ၾကက္ေပါင္သားကိုႏွစ္ရည္ခမ္းေအာင္ျပဳပ္ျပီးအသားထြင္ေပးပါ |
|
မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးထားေသာဆီပူပူမွာၾကြတ္ရြလာတဲ႔ထိေၾကာ္ေပးပါ |
|
ၾကြတ္တ္ရြလာပါကဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ |
|
ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးေလးေတြလွီးေပးထားပါ |
|
ၾကြတ္လာတဲ႔ထိေၾကာ္ေပးပါ |
|
ၾကြတ္လာလွ်င္ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ |
|
ႏွစ္မ်ဳိးလံုးဆီစစ္ျပီးေအးသြားပါကဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲတြင္ထဲ႔ကာ ေရာသမေမႊေပးပါ |
|
ေရာေမႊျပီးသြားပါကႏွစ္သက္လိုသံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ |
|
ၾကက္ေပါင္သားၾကြတ္ၾကြတ္ အခ်ဳိေၾကာ္ေလးရပါျပီ |
ရွယ္ဘဲ တီတီ
ReplyDeleteအဲလိုဆိုအရမ္းၾကိဳက္
လုပ္ရတာ လက္၀င္သေလာက္ စားလိုက္ရင္ ခဏေလးဘဲေနာ္ :))
မွန္လိုက္ေလျခင္းကြယ္ စားရင္ခနေလးဘဲေနာ္
Deleteၾၾၾ
စားခ်င္တယ္ အစ္မေရ.. လုပ္စားဦးမယ္.. (^_^.)
ReplyDeleteေကာင္းတယ္ညီမေလးေရ လုပ္စားၾကည္႔ေနာ္
Deleteဂဏန္းထမင္းေၾကာ္ကို ၾကက္ေပါင္ႂကြတ္ႂကြတ္အခ်ိဳေၾကာ္နဲ႔ အတူတကြ
ReplyDeleteအားေပးသြားတယ္ မာမာေရ (နည္းနည္းေလာဘႀကီးတယ္ း))
တီတင့္နယ္ဘက္ခရီးထြက္မွာမို႔ ခဏေပ်ာက္မယ္ေနာ္ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ဟုတ္ကဲ႔ပါ တီတင္႔ေရ
Deleteေလးစားခင္မင္လ်ွက္
မာမာ
အရမ္းၾကိုက္တယ္ မမမာေရ
ReplyDeleteဒီတိုင္းေလးစားတာပိုေကာင္းတယ္ စုေရ
ReplyDelete