Wednesday, 5 September 2012

မျှစ်သုပ်


မာမာဒီေန႔ေတာ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္သုပ္ေလး သုပ္ထားပါတယ္ ထမင္းအရမ္း ျမိန္ေစတဲ႔ အသုပ္ေလးပါ မ်ွစ္ခ်ဥ္ရနံ႔သင္းသင္းေလးက ထမင္းကို စားခ်င္စိတ္ျဖစ္ေအာင္ စြဲေဆာင္ႏိူင္တဲ႔ ရနံ႔တစ္မ်ဳိးမို႔လို႔ သူ႔ကို သုပ္ခ်င္သုပ္ ခ်က္ခ်င္ခ်က္ ဘယ္လိုဘဲလုပ္လုပ္ မ်ွစ္ခ်ဥ္အနံ႔ေၾကာင္႔ ထမင္းကို ဆာေစတာေတာ႔ အမွန္ပါဘဲ ။
 မာမာအရင္တံုးက မွ်စ္ခ်ဥ္ဆိုရင္ ဟင္းခ်က္တာဘဲ စားဘူးတာပါ ကရင္ျပည္နယ္ ေကာ႔ဘိန္းမွာ ေနတံုးကမွ သားၾကီးရဲ႕ ဆရာမလက္ရာ မ်ွစ္ခ်ဥ္သုပ္ေကြ်းမွ စားဘူးခဲ႔တာပါ။

 အဲဒီကစျပီး စားလို႔အရမ္းေကာင္းလို႔ မၾကာမၾကာ သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ဒီေန႔လဲ ထမင္းျမိန္ျမိန္စားဖို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မွ်စ္ခ်ဥ္ - ႏွစ္ဆယ္သား
  2. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  3. ပဲအက်က္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းႏွင္႔တစ္ဝက္
  4. ငရုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႔ - ထမ္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  8. ငါးငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  10. ေျမပဲေလွာ္ေထာင္းမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းႏွင္႔တစ္ဝက္

ျပင္ဆင္ပံု
  • မွ်စ္ခ်ဥ္ကို ေရသံုးထပ္ေလာက္ ေဆးေပးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ မွ်စ္ခ်ဥ္လွီးျပီးသားႏွင္႔ လိုအပ္ေသာ အစာမ်ား ထည္႔ေပးျပီး ခပ္ဖြဖြေလး နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ေပးျပီးတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းေပးျပီး လိုအပ္တဲ႔ အရသာကို ျပင္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ မ်ွစ္ခ်ဥ္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။



14 comments:

  1. နည္းအသစ္ကေလးေတြ မွတ္သားသြားပါတယ္.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါညီမေလးေရ :)

      Delete
  2. စားဘူးေသးဘူး မမမာ ေရ .. ေရေဆးၿပီးရင္သုပ္လုိ ့ရၿပီေပါ့ေနာ္.. မွ်စ္စိမ္းဆုိေတာ့ မေကာက္ဘူးလားဟင္ မမမာ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ခ်ဳိေရ အခ်ဥ္တည္ျပီးသားမို႔ဘာမွမျဖစ္ပါဘူး ေရေလးႏိုင္ႏိုင္ေဆးျပီးသုပ္စားၾကည္႔ေနာ္ ေကာင္းတယ္:)

      Delete
  3. ေနမေကာင္းလို႕commentမေရးႏိုင္ၿဖစ္ေနတယ္မမမာေရ မွ်စ္ခ်ဥ္သုပ္ေလးစားခ်င္လိုက္တာ သီတာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. သီတာေရ
      ေနျမန္ျမန္ေကာင္းပါေစလို႔ ဆုေတာင္းေပးေပးမယ္ေနာ္
      မွ်စ္ခ်ဥ္သုပ္ေလးကိုေနေကာင္းမွစားေနာ္

      Delete
  4. အစိမ္းသုတ္ပဲစားဖူးေသးတယ္ မမမာ မွ်စ္ခ်ဥ္မစားဖူးဘူး

    ReplyDelete
    Replies
    1. အရမ္းေကာင္းတယ္ စုရဲ႔
      သုပ္စားၾကည္႔ေနာ္

      Delete
  5. မမေရ SHARE သြားတယ္ေနာ္ စားခ်င္စရာေကာင္းလို႕

    MINN MINN

    ReplyDelete
    Replies
    1. ရပါတယ္ Minn Minn ေရ
      လာလည္တဲ႔အတြက္လဲ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္ေနာ္

      Delete
  6. စား ဖူး တယ္ မ မ။မ်စ္ ျပဳပ္ ကို သုတ္ တာ။ ပင္ စိမ္း ရြက္ ပါး ပါး လွီး ပီး ထဲ့ ေသး တယ္။တ ကယ္ မြန္ စာ တ မ်ိဳး ပဲ

    ReplyDelete
    Replies
    1. မမလဲ မြန္ရြာေတြမွာေနခဲ႔ဘူးတံုးက စားဖူးလို႔အရမ္းႏွစ္သက္ခဲ႔တဲ႔အစာေလးပါ ညီမေလးေရ

      Delete
  7. forget to write my name ma ma..it was me "chaw"

    ReplyDelete
    Replies
    1. ညီမေလးေခ်ာေရ ေက်းဇူးပါေနာ္

      Delete