Thursday, 10 September 2020

Shrimp Paster








ဒီနေ့တော့ မာမာတို့တွေ ပုဇွန်ထုတ်လေးတွေနဲ့ Pasta လေး လုပ်စားဖြစ်ပါတယ် ပြင်ဆင်ရတာ အရမ်းလွယ်ကူ ရိုးရှင်းပါတယ် စားလို့ကောင်းလွန်းပေမဲ့ အအီအစိမ့်တွေ ပါတဲ့အတွက် ကျန်းမာရေးအတွက် အမြဲတမ်း စားဖို့အတွက်တော့ မသင့်တော်ဘူးလို့ ထင်မိပါတယ်။

ဒါပေမဲ့လဲ တစ်ခါတစ်လေ စားမယ်ဆိုရင်တော့ အဆင်ပြေတဲ့အတွက် အပြောင်းအလဲလေး စားချင်ရင် စားလို့ရလေအောင် မာမာပြင်ဆင်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. Pasta - 300 g
  2. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း (spaghetti ပြုပ်ရန်)
  3. ရေ - 5 cups (spaghetti ပြုပ်ရန်)
  4. ဆား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း ( Pasta ပြုပ်ရန်)
  5. Fresh oregano leaves - မိမိနှစ်သက်သလောက် ထည့်ပါ (သို့မဟုတ်)
  6. Oregano အခြောက် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  7. ပုဇွန်ထုတ် - 150 g
  8. ကြက်သွန်ဖြူ  - အမွှာကြီးကြီး လေးမွှာ
  9. Pasta ပြုပ်ရည် - 1 cup
  10. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  11. Thickened Parmesan ချိစ် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  12. Cream - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း (ကြိုက်လျှင်ပိုထည့်ပါ)
  13. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်း (pasta ကြော်ရန်)
  14. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း (ပုဇွန်အိုးပူတိုက်ရန်)
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ဇောက်နက်သော အိုးထဲမှာ ရေ ဆီနှင့် ဆားတို့ကို ထည့်ပေးပြီး ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးပါ
  • ရေပွက်ပွက် ဆူလာတာနဲ့ Pasta ကိုထည့်ပြီး ပြုပ်ပေးပါ
  • Pasta နူးလာတာနဲ့ ဇကာခံပြီး ဇလုံသန့်သန့်ထဲကို ပြုပ်ရည်များ သွန်ချပေးကာ ရေစစ်ထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခြံခြာကာ ရေဆေးပြီး အကွင်းလိုက်လေးတွေ လှီးပေးပါ
  • Oregano leaves ရွက်များကို ရေဆေးပြီး ခပ်နုတ်နုတ်လေးတွေ စင်းပေးပါ
  • ပုဇွန်ကို ရေဆေးပြီး အခြံ ခေါင်းနှင့် ကြောဖက်မှ အမဲကြောင်းကို ထုတ်ပေးထားပါ
  • ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ ပုဇွန်များကို ထည့်ပေးပြီး အိုးပူတိုက်ပေးပါ
  • တစ်ဖက်ကျက်တာနဲ့ တစ်ဖက်ကို လှန်ပေးပြီး ကျက်အောင် လုပ်ပေးပါ
  • ပုဇွန်ကျက်တာနဲ့ ဒယ်အိုးနောက်တစ်လုံးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး ကြက်သွန်ဖြူ ကို ထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူ  နံ့လေး သင်းလာတာနဲ့ ပြုပ်ထားသော pasta နှင့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ကို ထည့်မွှေပါ
  • ပြီးတာနဲ့ pasta ပြုပ်ထားသော အရည်နှင့် ပုဇွန်များ ထည့်မွှေပေးပါ
  • ရေခမ်းလာတာနဲ့ Oregano leaves အရွက်များကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • အရသာ သမသွားတာနဲ့ အရသာ မြည်းပေးကာ လိုသလို ပြင်ပေးကာ ပန်းကန်ထဲ ထည့်ပေးပြီး parmesan ချိစ်ကို ထည့်ပေးပြီး ပူပူနွေးနွေးလေး သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment