ဒီနေ့တော့ ဂုံးလေးတွေ ဝယ်ထားပြီး ဆီပြန်လေး ချက်စားရင်းက များလို့ဖယ်ထားတဲ့ ဂုံးလေးတွေကို ကော်ကြော်လေး ကြော်စားဖြစ်ပါတယ် စားလို့အရမ်းကောင်းပြီး ကြွတ်ကြွတ်လေးနဲ့ အရသာ ရှိလွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ ကော်ကြော် ကြော်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ကော်မှုန့် - 150 g
- ရေ - 250 ml
- ဂုံးအသား - တစ်ဆယ်သားခန့် (ပြုပ်ပြီး အခွံခွာပြီးသား)
- တရုတ်နံနံပင် - အနေတော် နှစ်ပင်ခန့် (ကြိုက်လျှင်ပိုထည့်ပါ)
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်အ
- ရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ဆယ်ဇွန်းခန့်
- အောက်ချေမကပ်သောဒယ်အိိုး - ခပ်ကြီးကြီး တစ်လုံး
ပြင်ဆင်ပုံ
- ကြက်သွန်ဖြူ ကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ မညက်တစ်ညက် ထောင်းပေးပါ
- ဂုံးအသားများကို မလိုတာတွေ ဖယ်ပေးပြီး ရေဆေးထားပါ
- တရုတ်နံနံပင်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်ပါးပါး လွီးထားပါ
- ကော်မှုန့်ကို ရေဖြင့် ခပ်ပြစ်ပြစ် ဖျော်ပေးပါ
- ဖျော်ထားသော ကော်ရည်ထဲမှာ ဂုံးအသားများ ဆား အရသာမှုန် ့နှင့် တရုတ္နံနံတို ့ကိုထည့်ပေးကာ အရသာသမအောင် မွှေပေးပါ
- ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ မီးကိုအနည်းငယ် လျှော့ပေးကာ ကြက်သွန်ဖြူ ကို ထည့်ပေးပြီး ကြော်ပေးပါ
- ကြက်သွန်များ ဝါရောင်လေး သန်းတာနဲ့ အရသာ ဖျော်ထားသော ကော်ရည်ကိုထည့်ပြီး မွှေပေးပါ
- မွှေပြီးတာနဲ့ အိုးကိုအဖုံးအုပ်ပေးကာ တည်ထားပေးပါ
- တည်ထားစဉ် မီးအရမ်းမပြင်းဖို့ သတိထားပြီး တည်ပေးပါ
- အပေါ်ဖက်မှာ ကော်ရည်အရောင် ကြည်ကြည်လေး ဖြစ်လာပါပြီး အောက်ဖက်မှ တစ်ဖက်သို့ လှန်လို့ရလောက်တဲ့ အေနအထား အရလာရင် ဇွန်းပြားနဲ့ ထိုးကလော်ပြီး လှန်ပေးပါ
- ကော်ကြော်ကို တစ်ဖက်သို့ လှန်ပြီးတာနဲ့ အိုးအဖုံး ပြန်အုပ်ပေးပြီး ဆက်ကြော်ပေးထားပါ
- ထိုနည်းအတိုင်း ကော်ကြော်လေး ကြွတ်ပြီးရွလာတဲ့အထိ စိတ်ရှည်ရှည်နဲ့ ကြော်ပေးပါ
- ကော်ကြော် ကြွတ်လာပြီ ဆိုတော့မှ မီးဖိုပေါ်မှ ဖယ်ပေးကာ ပန်းကန်ထဲကို ပြောင်းထည့်ပေးပါ
- အရသာ အရမ်းကောင်းပြီး စားလို့ကောင်းလွန်းတဲ့ ဂုံးကော်ကြော် ကြွတ်ကြွတ် မွှေးမွှေးလေး ရပါပြီ။
No comments:
Post a Comment