ဒီနေ့တော့ ပြည်ကြီးငါး ခေါင်းပိုင်း ပိုင်းပြီးသားလေးတွေ ဝယ်လာပြီး အကင်အိုးလေးနဲ့ ကင်ဖြစ်ပါတယ် စားလို့ကောင်းလွန်းတဲ့အတွက် မာမာကင်တဲ့နည်းလေး မျှဝေလိုက်ပါတယ် မိမိအသုံးပြုတဲ့ ပြည်ကြီးငါးရဲ ့အသားတုံး အကြီးအသေး အပေါ်မူတည်ပြီး မိနစ်အနည်းအများကို လိုတိုးပိုလျှော့ လုပ်ပေးဖို့တော့ သတိလေး ပြုစေချင်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ပြည်ကြီးငါးခေါင်းပိုင်း - လေးပိုင်း
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
- ငရုတ်သီး အကြမ်းဖတ် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- နနွင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တဇွန်းခွဲ
- သံပုရာသီး - တစ်လုံး
- ဆားကြမ်း - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း (ပြည်ကြီးငါးဆေးရန်)
- အကင်ဒုတ်တံ - လေးချောင်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- အကင်ဒုတ်တံကို ရေနာရီဝက်လောက် ကြိုပြီးစိမ်ထားပါ
- ပြည်ကြီးငါး ခေါင်းပိုင်းနှင့် ဆားတို့ကို ဇလုံထဲမှာ ထည့်ပေးပြီး အယိအရွဲများ ကုန်သွားအောင် နယ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ရေစင်အောင်ဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ
- သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး အစိတ်လေးတွေ စိတ္ထားပါ
- ရေစစ်ထားသော ပြည်ကြီးငါးကို နနွင်းမှုန့် ဆား အရသာမှုန့်နှင့် ငရုတ္သီး အကြမ်းဖတ်တို့ဖြင့် နယ်ပေးပါ
- အရသာ နယ်ပြီးတာနဲ့ အကင်ဒုတ်တံလေးတွေနဲ့ ထိုးပေးပါ
- အားလုံး အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ပြည်ကြီးငါး ကင်ရန်အတွက် အကင်အိုးကို အပူပေးပါ
- အိုးပူလာပါက ဆီထည့်ပြီး အိုးအဖုံးနှင့် အိုးအျပားကို ဆီန့ှံသွားအောင် လိုက်သုတ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အရသာ နယ်ထားသော ပြည်ကြီးငါးကို စပြီးထည့်ပေးပါ
- ပြည်ကြီးငါးရဲ့တစ်ဖက်ကို သုံးမိနစ်လောက် ကင်ပေးပြီးမှ နောက်တစ်ဖက်ကို လှန်ပေးပြီး ဆက်ကင်ပါ
- နောက်တစ်ဖက်ကိုလဲ သုံးမိနစ်လောက်ဘဲ ကင်ပေးပါ
- ပြည်ကြီးငါးကင်နှင့်သံပုရာသီး အစိတ်လေးများကို ပြင်ပေးပြီးတာနဲ့ ပြည်ကြီးငါးကင် မွှေးမွှေးလေးကို သံပုရာညွစ္ကာ သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment