Wednesday 27 June 2018

ကြာဇံကြော် ခေါက်ဆွဲကြော်နှင့်စားရန် အချဉ်


အိမ္ေျပာင္းကာစက အိမ္မွာ အင္တာနက္ကလဲ မရေသးေတာ႔ ခပ္ပ်င္းပ်င္းရွိတာနဲ႔ အခ်ဥ္စပ္နည္းေလးေတြ သီးရြက္စံု ေဖ်ာ္ရည္လုပ္နည္းေလးေတြကို ရက္တိုသင္တန္းေလး ဖြင္႔တာနဲ႔ သြားတက္ျဖစ္ခဲ႔ပါတယ္။

ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကာဇံေၾကာ္နဲ႔ စားဖို႔အတြက္ ဗီယက္နမ္အခ်ဥ္ေလး လုပ္ျဖစ္လို႔ ေအးရွန္းခံတြင္းနဲ႔ အၾကိဳက္ေတြ႔ေစမဲ႔ အခ်ဥ္စပ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မန္က်ည္းသီးအႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  2. ေျမပဲဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  3. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ႏွစ္မႊာ
  5. ငရုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္ေတာင္႔
  6. သံပုရာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  7. brown sugar - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  8. ေရသန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ ေထာင္းထားေသာ ေျမပဲဆီ ငရုတ္သီးစိမ္း ငါးငံျပာရည္ သံပုရာရည္ ေရသန္႔သန္႔ႏွင္႔ brown sugarတို႔ကို ထည္႔ထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးျပီးရင္ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment