Tuesday 12 June 2018

ငါး သန္႔စင္ပံု








အိမ်မပြောင်းခင်ကတော့ အထုတ်တွေထုတ်ဖို့ အလုပ်များရတယ် ပြောင်းပြီးပြန်တော့ နေရာထိုင်ခင်း ပြန်ချရပြန်တယ် အိမ်စပြောင်းကာစဆိုတော့ အင်တာနက်ကလဲ မရပြန် အကြောင်းကြောင်းတွေကြောင့် ဘလော့လေးကို ပြစ်ထားရပြန်ပါတယ်။

ဒီနေ့တော့ ဟင်းချက်နည်းလေးတွေ မတင်ခင် မက်ဆင်ဂျာမှာ လာမေးထားကြတဲ့ ငါးသန့်စင်နည်းလေးတွေအကြောင်း တင်ပေးလိုက်တယ် လုပ်တတ်ကိုင်တတ်သူတွေအတွက် အရမ်းအရမ်းကို လွယ်ကူပေမဲ့ မကိုင်တတ်တဲ့သူတွေ အတွက်တော့ ခက်ခဲမှာ သေချာပါတယ် သိချင်သူတွေအတွက် မျှဝေလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ငါးသန့်စင်ပုံ

မည့်သည့်ငါးမဆို ငါးအကောင်ကြီးပါက ငါးမှာမလိုအပ်သော ဆူးတောင်များ ရေယက်များ ငါးဗဟက်ခွံအောက်ပိုင်းနှင့် ငါးနူတ်သီးတို့ကို အရင်ဆုံး ဓါးသို့မဟုတ် ကပ်ကျေးနှင့် ဖြတ်ပေးပါ
နူတ်ခမ်းနေရာက အရမ်းမာနေရင်တော့ မဖြတ်ဘဲ ထားပေးပါ
ပြီးတာနဲ့ ငါးရဲ ့အပေါ်မှ အကြေးခွံများကို ငါးအမြှီးဘက်မှနေပြီး ဓါးနှင့်အပေါ်ဖက်ကို ပြောင်းပြန်လှန်ပြီး အေက်းခြံမ်ား ကွာသွားအောင် ထိုးခွာပေးပါ
ငါးတကောင်လုံးမှာ ရှိနေတဲ့ အေက်းခြံမ်ားကို ထိုပုံစံအတိုင်း ခွာပေးပါ
အေက်းခြံမ်ား ကုန္သြားပါက ငါးရဲ ့ဗိုက်ကို ခွဲပေးပြီး အထဲမွ မလိုတာတွေ ဖယ်ပေးပါ
ပြီးတာနဲ့ ငါးတကိုယ်လုံးကို ငါးရဲ ့ခေါင်းဖက်မှနေပြီး ခပ်စောင်းစောင်း မွှန်းပေးပါ
မွှန်းပြီးတာနဲ့ မိမိနှစ်သက်သလို ခုတ်ပေးပါ
အကောင်လိုက် ချက်မည် ကြော်မည် ပေါင်းမည်ဆိုပါက အကောင်လိုက် ရေစင်အောင်ဆေးပေးပါ
ပြီးတာနဲ့ ငါးအသားများနှင့် ငါးဗိုက်နေရာတို့ကို ရေလေးထပ်လောက် ဆေးပေးပါ
ငါးခေါင်းကိုတော့ အထဲမွ မလိုသော ပါးဟက်များကို ဖယ်ပေးကာ ငါးခေါင်းအတွင်းဖက်ကို ရေ ၅ထပ်လောက် ဆေးပေးပါ
သန် ့စင်ပြီး အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ လိုအပ်သော အရသာနယ္ကာ ဟင်းချက်ရန် အဆင်သင့် ရပါပြီ

အိမ္မေျပာင္းခင္ကေတာ႔ အထုတ္ေတြထုတ္ဖို႔ အလုပ္မ်ားရတယ္ ေျပာင္းျပီးျပန္ေတာ႔ ေနရာထိုင္ခင္း ျပန္ခ်ရျပန္တယ္ အိမ္စေျပာင္းကာစဆိုေတာ႔ အင္တာနက္ကလဲ မရျပန္ အေၾကာင္းေၾကာင္းေတြေၾကာင္႔ ဘေလာ႔ေလးကို ျပစ္ထားရျပန္ပါတယ္။

ဒီေန႔ေတာ႔ ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြ မတင္ခင္ မက္ဆင္ဂ်ာမွာ လာေမးထားၾကတဲ႔ ငါးသန္႔စင္နည္းေလးေတြအေၾကာင္း တင္ေပးလိုက္တယ္ လုပ္တတ္ကိုင္တတ္သူေတြအတြက္ အရမ္းအရမ္းကို လြယ္ကူေပမဲ႔ မကိုင္တတ္တဲ႔သူေတြ အတြက္ေတာ႔ ခက္ခဲမွာ ေသခ်ာပါတယ္ သိခ်င္သူေတြအတြက္ မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ငါးသန္႔စင္ပံု

  1. မည္႔သည္႔ငါးမဆို ငါးအေကာင္ၾကီးပါက ငါးမွာမလိုအပ္ေသာ ဆူးေတာင္မ်ား ေရယက္မ်ား ငါးဗဟက္ခြံေအာက္ပိုင္းႏွင္႔ ငါးႏူတ္သီးတို႔ကို အရင္ဆံုး ဓါးသို႔မဟုတ္ ကပ္ေက်းႏွင္႔ ျဖတ္ေပးပါ
  2. ႏူတ္ခမ္းေနရာက အရမ္းမာေနရင္ေတာ႔ မျဖတ္ဘဲ ထားေပးပါ
  3. ျပီးတာနဲ႔ ငါးရဲ ႔အေပၚမွ အေၾကးခြံမ်ားကို ငါးအျမွီးဘက္မွေနျပီး ဓါးႏွင္႔အေပၚဖက္ကို ေျပာင္းျပန္လွန္ျပီး အေက်းခြံမ်ား ကြာသြားေအာင္ ထိုးခြာေပးပါ
  4. ငါးတေကာင္လံုးမွာ ရွိေနတဲ႔ အေက်းခြံမ်ားကို ထိုပံုစံအတိုင္း ခြာေပးပါ
  5. အေက်းခြံမ်ား ကုန္သြားပါက ငါးရဲ ႔ဗိုက္ကို ခြဲေပးျပီး အထဲမွ မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးပါ
  6. ျပီးတာနဲ႔ ငါးတကိုယ္လံုးကို ငါးရဲ ႔ေခါင္းဖက္မွေနျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္း မႊန္းေပးပါ
  7. မႊန္းျပီးတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သလို ခုတ္ေပးပါ
  8. အေကာင္လိုက္ ခ်က္မည္ ေၾကာ္မည္ ေပါင္းမည္ဆိုပါက အေကာင္လိုက္ ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးပါ
  9. ျပီးတာနဲ႔ ငါးအသားမ်ားႏွင္႔ ငါးဗိုက္ေနရာတို႔ကို ေရေလးထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
  10. ငါးေခါင္းကိုေတာ႔ အထဲမွ မလိုေသာ ပါးဟက္မ်ားကို ဖယ္ေပးကာ ငါးေခါင္းအတြင္းဖက္ကို ေရ ၅ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
  11. သန္ ႔စင္ျပီး အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ လိုအပ္ေသာ အရသာနယ္ကာ ဟင္းခ်က္ရန္ အဆင္သင္႔ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment