Tuesday, 12 June 2018

ငါး သန္႔စင္ပံု





အိမ္မေျပာင္းခင္ကေတာ႔ အထုတ္ေတြထုတ္ဖို႔ အလုပ္မ်ားရတယ္ ေျပာင္းျပီးျပန္ေတာ႔ ေနရာထိုင္ခင္း ျပန္ခ်ရျပန္တယ္ အိမ္စေျပာင္းကာစဆိုေတာ႔ အင္တာနက္ကလဲ မရျပန္ အေၾကာင္းေၾကာင္းေတြေၾကာင္႔ ဘေလာ႔ေလးကို ျပစ္ထားရျပန္ပါတယ္။

ဒီေန႔ေတာ႔ ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြ မတင္ခင္ မက္ဆင္ဂ်ာမွာ လာေမးထားၾကတဲ႔ ငါးသန္႔စင္နည္းေလးေတြအေၾကာင္း တင္ေပးလိုက္တယ္ လုပ္တတ္ကိုင္တတ္သူေတြအတြက္ အရမ္းအရမ္းကို လြယ္ကူေပမဲ႔ မကိုင္တတ္တဲ႔သူေတြ အတြက္ေတာ႔ ခက္ခဲမွာ ေသခ်ာပါတယ္ သိခ်င္သူေတြအတြက္ မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

သန္႔စင္ပံု

  1. မည္႔သည္႔ငါးမဆို ငါးအေကာင္ၾကီးပါက ငါးမွာမလိုအပ္ေသာ ဆူးေတာင္မ်ား ေရယက္မ်ား ငါးဗဟက္ခြံေအာက္ပိုင္းႏွင္႔ ငါးႏူတ္သီးတို႔ကို အရင္ဆံုး ဓါးသို႔မဟုတ္ ကပ္ေက်းႏွင္႔ ျဖတ္ေပးပါ
  2. ႏူတ္ခမ္းေနရာက အရမ္းမာေနရင္ေတာ႔ မျဖတ္ဘဲ ထားေပးပါ
  3. ျပီးတာနဲ႔ ငါးရဲ ႔အေပၚမွ အေၾကးခြံမ်ားကို ငါးအျမွီးဘက္မွေနျပီး ဓါးႏွင္႔အေပၚဖက္ကို ေျပာင္းျပန္လွန္ျပီး အေက်းခြံမ်ား ကြာသြားေအာင္ ထိုးခြာေပးပါ
  4. ငါးတေကာင္လံုးမွာ ရွိေနတဲ႔ အေက်းခြံမ်ားကို ထိုပံုစံအတိုင္း ခြာေပးပါ
  5. အေက်းခြံမ်ား ကုန္သြားပါက ငါးရဲ ႔ဗိုက္ကို ခြဲေပးျပီး အထဲမွ မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးပါ
  6. ျပီးတာနဲ႔ ငါးတကိုယ္လံုးကို ငါးရဲ ႔ေခါင္းဖက္မွေနျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္း မႊန္းေပးပါ
  7. မႊန္းျပီးတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သလို ခုတ္ေပးပါ
  8. အေကာင္လိုက္ ခ်က္မည္ ေၾကာ္မည္ ေပါင္းမည္ဆိုပါက အေကာင္လိုက္ ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးပါ
  9. ျပီးတာနဲ႔ ငါးအသားမ်ားႏွင္႔ ငါးဗိုက္ေနရာတို႔ကို ေရေလးထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
  10. ငါးေခါင္းကိုေတာ႔ အထဲမွ မလိုေသာ ပါးဟက္မ်ားကို ဖယ္ေပးကာ ငါးေခါင္းအတြင္းဖက္ကို ေရ ၅ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
  11. သန္ ႔စင္ျပီး အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ လိုအပ္ေသာ အရသာနယ္ကာ ဟင္းခ်က္ရန္ အဆင္သင္႔ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment