Thursday, 24 August 2017

အိမ္လုပ္ ၾကံမဆိုင္









ဒီေန႔ေတာ႔ ကိုယ္​တိုင္​လုပ္​ ႀကံမဆိုင္​ လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ကိုယ္​့ဘာသာကို ထည္​့လိုက္​​ေတာ့လဲ သန္​႔သန္​႔​ေလး စားရပါတယ္
အၾကာႀကီးလဲ ​ေစာင္​့စရာမလိုဘူး ရာသီဥတုပူ​ေနရင္​ ၃ရက္​ဆို စားလို႔ရၿပီ
ျပင္ဆင္ပံု
  • မုန္႔ညွင္းစိမ္းအ႐ြက္​ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ေရစစ္ျပီဆိုတာနဲ႔ ဆားၾကမ္းၾကမ္းႏွင္႔ နယ္ထားပါ 
  • အရြက္မ်ား အခ်ဥ္တည္ေနစဥ္ အူလည္လည္ မျဖစ္ေစရန္  ဆားကို ခပ္​ငံငံ​ေလး နယ္​ေပးပါ
  • နယ္ျပီးတာနဲ႔ ပုလင္​းသန္႔သန္႔ထဲထည္​့ ေပးပါ
  • ငရုတ္သီးေတာင္႔ေလးေတြ ထည္႔ေပးလို႔လဲ ရပါတယ္
  • ပုလင္းကို ​ေလလံု​ေအာင္ ​ပိတ္​ထားျပီး အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း ထားပါက ၂ရက္ေလာက္ဆို ဆားရည္မ်ား ေပ်ာ္လာပါက အရြက္မ်ား ျမဳပ္သြားေအာင္ ဇြန္းသန္႔သန္႔ႏွင္႔ ဖိဖိေပးပါ
  • ၅ရက္ေလာက္ဆို စားလို႔ရပါျပီ
  • ေနပူေနပါက​ ​ေနပူထဲ ျပျပ​ေပးပါ
  • သူ႔ဘာသာသူ ဆားရည္​​ေလး​ေတြ ထြက္​လာပါက အ႐ြက္​မ်ား ျမဳပ္​​ေအာင္​ ဇြန္​းသန္​႔သန္​႔နဲ႔ ဖိဖိ​ေပးၿပီး အဖံုးလံု​ေအာင္​ ျပန္​ပိတ္​ထားကာ ​ေနျပန္​ျပ​ေပးပါ
  •  ၃ရက္​​ေလာက္​ဆို မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ စားလို႔ရၿပီ


1 comment:

  1. မုန္ညွင္းခ်ဥ္ဆို ဘယ္လိုျဖစ္ျဖစ္ၾကိဳက္လို႔ လုပ္နည္းေလးမွတ္သြားတယ္တယ္ အန္တီ...း)

    မိုးေငြ႔

    ReplyDelete