Wednesday 16 August 2017

ငါးကင်


ဒီတခါေတာ့ ျမန္မာပါးစပ္ ခံတြင္းေတြ႕ေစမဲ့ ငါးကင္ ကင္ပါတယ္ ကင္တယ္ဆိုတာထက္ ဒယ္အိုးထဲမွာ အိုးကင္ပူ တိုက္တယ္ဆိုရင္ ပိုမွန္မွာပါ အရသာထူးျပီး စားေကာင္းေစတဲ့အတြက္ အိုးပူ တိုက္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါး အသားျပား - ၃ခု
  2. ဆား  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  3. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  5. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. သံလြင္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း (သံလြင္ဆီမ႐ွိက တျခားဆီကို သံုးႏိူင္ပါတယ္)

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ငါးအသားျပားကို ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ 
  2. ေရစစ္ထားေသာ ငါးအသားျပားကို ေရစစ္တာနဲ႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ခပ္ဖြဖြဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
  3. ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ
  4. ဆီပူလာတာနဲ႕ငါးကိုထည့္ျပီး အိုးထဲထည့္ေပးပါ
  5. ၂မိနစ္ေလာက္အပူေပးျပီး ငါးအေပၚယံကို ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးကာ တဖက္ကို လွည့္ေပးျပီး ကင္ပါ
  6. ေနာက္တဖက္ကိုလဲ ၂မိနစ္ေလာက္ကင္ေပးျပီးရင္ ရပါျပီ
  7. ေမႊးျပီးခ်ဳိေနေသာ ငါးကင္ကို ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ စားပြဲျပင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment