Monday, 7 August 2017

ၾကက္ဥ ထမင္းေၾကာ္



တခါတေလက် မာမာ့မိတ္ေဆြေတြက မာမာေရ ေနတာက အေနာက္ႏိုင္ငံမွာ ခ်က္ျပီးတင္တာက ျမန္မာအစာေတြဘဲ ေတြ႕ရတယ္လို႕ ေျပာၾကတိုင္း မာမာ့ဆီက အေျဖက ႐ိုး႐ိုးေလးဘဲ ေျဖမိတာ မ်ားပါတယ္။

အေနာက္တိုင္း အစားအစာေတြကို အမွန္အတိုင္း ေျပာရရင္ မာမာကိုယ္တိုင္ မႀကိဳက္ပါ ေရာမေရာက္ရင္ ေရာမလိုက်င့္ရမယ္ဆိုေပမဲ့  အရသာ ေပါ့ပ်က္ပ်က္နဲ႕ အစာေတြက မာမာ့ကို စြဲေဆာင္မွဳ အားနည္းေစတာဘဲလား မာမာကဘဲ ခ်ဥ္ငံစပ္ေတြကို ႏွစ္သက္ေနတာလားေတာ့ မသိပါဘူး ဘာေလးစားစား ခ်ဥ္ငံစပ္ေနမွ ႀကိဳက္ပါတယ္။

ဒါေပမဲ့လဲ ရံဖန္ရံခါေတာ့ ေပါ့ပ်က္ပ်က္ အရသာမပါတဲ့ အစာေတြကို က်န္းမာေရးေၾကာင့္ စားသံုးရတဲ့ အခါမ်ဳိးလဲ ႐ွိတတ္ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ က်န္းမာေရးအတြက္ ဆီးခ်ဳိသမားေတြအတြက္ သင့္ေလ်ွာ္မဲ့ ထမင္းေၾကာ္ဖို႕ ျပင္ဆင္ထားေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ခ်က္ထားျပီး အေအးခံထားေသာ ထမင္း - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တလံုးစာ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္( ၾကက္ဥခေလာက္ရန္ႏွင့္ ထမင္းေၾကာ္ရန္)
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ခ်က္ထားေသာ ဘာစမာတီထမင္းကို အေအးခံထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  3. ၾကက္ဥကို ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ခေလာက္ထားပါ
  4. ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီကို ထည့္ပါ
  5. ဆီ ပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏြမ္းတာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ထမင္းႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ ဆားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  7. ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးရင္ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ထည့္ျပီးေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  8. ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရျပီဆိုတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ထည့္ေမႊျပီး စားပြဲျပင္ႏိူင္ပါျပီ
  9. စားလို႕အလြန္ေကာင္းျပီး လြယ္ကူျမန္ဆန္ေသာ ထမင္းေၾကာ္ကို ၾကက္သားေၾကာ္ႏွင့္ တဲြဖက္ျပီး စားႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment