Saturday, 19 August 2017

ပဒဲေကာ အမွဳန္႔











ဒီ​ေန႔​ေတာ့ မုန္​႔တီခ်က္​ရာမွာ မပါမျဖစ္​တဲ့ ပဒဲ​ေကာ အမႈန္​႔လုပ္​နည္​း​ေလး မ်ွ​ေ၀​ေပးပါမယ္​ ငရုတ္​ဆံုနဲ႔ ​ေထာင္​းမွ အဆင္​​ေျပႏိူင္​​ေပမဲ့ မာမာက​ေတာ့ ဗလင္​ဒါနဲ႔ ႀကိတ္​​ေပးၿပီး လိုခ်င္​တဲ့အခ်ိန္​ အလြယ္​တကူရ​ေအာင္​ ​ေရခဲ​ေသတၲာထဲထည္​့ကာ သိမ္​းပါတယ္။

တပါတ္​တရက္​​ေလာက္​​ေတာ့ အၿမဲတမ္​းလိုလို မုန္​႔တီခ်က္​​ေသာက္​ျဖစ္​တဲ့အတြက္​ အလုပ္​အားတဲ့ အခ်ိန္​​ေလး​ေတြမွာ အခုလို ျပင္​ဆင္​ထားရင္​​ေတာ့ မုန္​႔တီတအိုးက ခန​ေလးနဲ႔ က်က္​ႏိူင္​ပါတယ္​။

ဗလင္​ဒါလို႔ အလြယ္​တကူ​ေျပာ​ေပမဲ့ မာမာႀကိတ္​တဲ့ ဗလင္​ဒါက မုန္​႔ဖုတ္​ရာမွာသံုးဖို႔ ဂ်ဳံကို ႏွဲလို႔ ရသလို အသား​ေတြကိုလဲ ႀကိတ္​လို႔ရပါတယ္​ အသီးအ႐ြက္​ ႀကိတ္​တဲ့ဗလင္​ဒါနဲ႔ အမ်ဳိးအစားက မတူပါဘူးရွင္​။

ျပင္ဆင္ပံု
  • အရင္​ဆံုး ပဒဲ​ေကာ​ေတြကို ​ေရစင္​​ေအာင္​ ​ေဆး​ေပးပါ
  • ​ေရ​ေဆးၿပီးတာနဲ႔ ခပ္​ပါးပါး​ေလး​ေတြ ရ​ေအာင္​လွီး​ေပးပါ
  • ပဒဲ​ေကာက အရမ္​းမာတဲ့အတြက္​ လွီးတဲ့အခါမွာ ဓားမထိ​ေအာင္​ သတိထားၿပီး လွီး​ေပးပါ
  • အားလံုးလွီးၿပီးတာနဲ႔ ဗလင္​ဒါထဲကို လက္​တဆုတ္​စာ​ေလာက္​ အရင္​ဆံုးထည္​့ကာ ​ေလးစိတ္​ကြဲအ​ေနအထား ရ​ေအာင္​ ႀကိတ္​​ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ က်န္​​ေန​ေသာ ပဒဲ​ေကာမ်ားကို ထည္​့​ေပးၿပီး ႀကိတ္​​ေပးပါ
  • တခါႀကိတ္​လ်ွင္​ တမိနစ္​​ေလာက္​ ႀကိတ္​​ေပးၿပီး စက္​ကိုအနား​ေပးတဲ့ အ​ေနနဲ႔ တခါနားပါ
  • ​ေနာက္​တခါ တမိနစ္​ ထပ္​ႀကိတ္​ၿပီး တခါနားပါ
  • ထိုနည္​းအတိုင္​း မိနစ္​၂၀​ေလာက္​ ႀကိတ္​​ေပးလိုက္​ရင္​ ပဒဲ​ေကာ အမႈန္​႔ကို ရလာမွာ ျဖစ္​ပါတယ္
  • ရလာ​ေသာ ပဒဲ​ေကာမႈန္​႔မ်ားကို ​ေလလံု​ေအာင္​ အထုတ္​​ေလးမ်ားထုတ္​ၿပီး ​ေရခဲ​ေသတၲာ ခဲတဲ့အကန္​႔ထဲမွာ ထည္​့ထားရင္​ ႏွစ္​​ေပါက္​​ေအာင္​ထားၿပီး သံုးလဲ အနံ႔အရသာက ​ေျပာင္​းမသြားဘဲ ရွိ​ေနပါတယ္
  • ခပ္​ပါးပါးလွီးထား​ေသာ ပဒဲ​ေကာ အခ်ပ္​​ေလးမ်ားကိုလဲ ဟင္​းခါးရည္​ခ်က္​ရာတြင္​၎ အသားဟင္​း ခ်က္​ရာတြင္​၎ အသံုးျပဳႏိူင္​​ေအာင္​ ​ေလလံု​ေသာ အိတ္​​ေလးမ်ားတြင္​ ထည္​့ထားၿပီး ခဲထားႏိူင္​ပါတယ္​​

No comments:

Post a Comment