မျကာမျကာ ေျကာ္ျဖစ္တဲ့ အေျကာ္ေလးပါ တခါေျကာ္ျဖစ္တိုင္း တခါစမ္းလိုက္နဲ႔ ပဲေျကာ္ေျကာ္တိုင္း စိတ္တိုင္းက်မွ ေက်နပ္တတ္ေလေတာ႔ ဒီတခါ ေျကာ္ျဖစ္တဲ႔နည္းေလး ထပ္ျပီးမ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (အခ်ပ္ႀကီး ၁၀ခ်ပ္စာ)
- ကုလားပဲျခမ္း - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - 150 g
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ေလးဗူးကို လက္တလံုးစာ ေလ်ွာ႔ထည္႔ပါ
- ဆီ - ၂လီတာခန္႔
ျပင္ဆင္ပံု
- ပဲျခမ္းကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရစိမ္ေပးကာ အေပါက္ပါေသာ ဇကာျဖင့္အုပ္ျပီး တစ္ညေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
- မနက္ေရာက္လ်ွင္ ေရစိမ္ျပီး ပြေနေသာ ပဲမ်ားကို ေရ၂ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ေပးပါ
- တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရႏွင့္ေပ်ာ္ေအာင္ေဖ်ာ္ျပီး ေရစစ္ထားေသာပဲႏွင့္ ေရာေမႊပါ
- ေအာက္ေျခ မကပ္ေသာ ဒယ္အိုး၂ခုကို သံုးပါ
- ဒယ္အိုးအေသးႏွင္႔ ဒယ္အိုးအျကီးကို ျပိုင္တူအပူေပးထားပါ
- အိုးပူလာတာနဲ႔ ဒယ္အိုးအေသးထဲကို ဆီတ၀က္သာသာ ထည္႔ပါ
- ဒယ္အိုးအျကီးထဲကို ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ေပးပါ
- အိုးထဲမွဆီအငြ႔ တက္လာတာနဲ႔ ဆီအိုး၂ခုလံုးမွ မီးကို အလယ္ေလာက္အထိ ေလ်ွာ႔ေပးပါ
- ဆီပူလာတာ အေနေတာ္ ျဖစ္ပါက တန္ပူရာမွဳန္႕ အႏွစ္စပ္ထားေသာ ပဲရည္ေဖ်ာ္ကို ဟင္းခ်ဳိခပ္ ေယာက္ခ်ဳိဇြန္းႏွင့္ သမေအာင္ေမႊျပီး ဇြန္းတ၀က္သာသာ ခပ္ျပီး ဆီအိုး အေသးထဲကို ထည့္ေပးပါ
- ဆီအိုးထဲ ထည့္ရာမွာ ဇြန္းကိုေစာင္းျပီး အိုးေဘးအနားဘက္မွ စျပီး အ၀ိုင္းပံုသဏၭန္ လွည့္ျပီး အလယ္ကိုေရာက္တဲ့အထိ ျဖန္႕ျပီးထည့္ေပးပါ
- ပဲေစ့မ်ားျပန္႕ေနမွ အက်က္ညီမွာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ ပဲေစ့မ်ား ပံုေနပါက အက်က္မညီဘဲ ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္
- ပဲအႏွစ္မ်ား ထည့္ျပီးပါက လွန္ေပးစရာမလိုဘဲ သူ႕ဘာသာသူ ႂကြတ္ျပီးမြတက္လာမွ အသာေလး ဆယ္ျပီး ဆီအိုးအျကီးထဲသို႔ ေျပာင္းခည္႔ေပးပါ
- ဆီအိုးအျကီးထဲမွာ ခနဘဲ ေျကာ္ေပးျပီး ဆယ္ကာ ဆီစစ္ဇကာေပၚမွာ တင္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
- ေနာက္ထပ္ က်န္ေသာအခ်ပ္မ်ားကိုပထမ ေျကာ္သည္႔အတိုင္း ထည္႔ေျကာ္ေပးပါ
- အိုးအေသးထဲမွာ ဆီနည္းသြားပါက အိုးအျကီးထဲမွ ဆီကို အပူခံဇြန္း ခပ္ျကီးျကီးႏွင္႔ ခပ္ယူကာ အိုးအေသးထဲကို ခပ္ထည္႔ေပးပါ
- ဆီအိုးထဲကို ပဲရည္ခပ္ထည္႔စဥ္ အျပင္ကို ေ၀က်တတ္တဲ႔အတြက္ ေျဖးေျဖးခ်င္း ထည္႔ေပးပါ
- အထက္ေဖာ္ျပပါ နည္းအတိုင္း ပထမအခ်ပ္အတိုင္း ဆက္ေၾကာ္ေပးပါက အေၾကာ္၁၀ခ်ပ္ရပါမယ္
- အားလံုေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္သြားပါက ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment