Tuesday, 15 November 2016

ၾကက္ကင္ေမႊးေမႊးေလး








ဘာခ်က္စားရင္ေကာင္းမလည္း စဥ္းစားမိတိုင္း ၾကက္သားထဲက ႐ုန္းမထြက္နိုင္ေသးသ၍ေတာ့ ခ်င္လိုက္ ကင္လိုက္ ေၾကာ္လိုက္ပါဘဲ ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားရေအာင္ ၾကက္ေပါင္သား ကင္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ေပါင္သား  - ၄ခု
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • အုန္းႏို႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • သစ္႐ြက္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • သံလြင္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (သံလြင္ဆီမ႐ွိက တျခားဆီသံုးႏိူင္ပါတယ္)
  • ready made ရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေမာက္ေမာက္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္ရင္ပံုသားကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း တံုးေပးပါ
  2. တံုးထားေသာ ၾကက္သားကို ပဲငံျပာရည္ အုန္းႏို႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ သၾကား ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့  သံလြင္ဆီ အႏွစ္တို႕ႏွင့္ေရာနယ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အနည္းဆံုး ၅နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  3. အသားအကင္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးပါ
  4. အကင္အိုးမ႐ွိပါက ေအာက္ေျခထူျပီး မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတလံုးကို အသံုးျပဳျပီး ကင္ေပးပါ
  5. ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ျပီး ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အကင္အိုးထဲမွာ ျဖန္႕ထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားေသာ အရသာ အႏွစ္မ်ားပါ ထည့္ေပးျပီး ကင္ေပးပါ
  6. ၾကက္သားကို ၃မိနစ္ေလာက္ အပူေပးျပီး ၾကက္သား အေပၚယံကို ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးကာ တဖက္ကို လွည့္ေပးျပီး ကင္ပါ
  7. ေနာက္တဖက္ကိုလဲ ၃မိနစ္ေလာက္ကင္ေပးျပီး အရသာ အႏွစ္မ်ား ခမ္းလာျပီး ၾကက္သားကင္ က်က္လာျပီဆိုရင္ ၾကက္သားကင္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment