Friday 31 August 2012

ပုဇွန်အစပ်ကြော်

ပုဇြန္ထုတ္ အစပ္ေၾကာ္




 ပုဇြန္ထုတ္ အစပ္ေလးေၾကာ္ေလးပါ အရင္တံုးကေတာ႔ ပုဇြန္ခပ္ေသးေသးေလးေတြကို ေၾကာ္မွႀကိဳက္ေပမဲ့ အခုေတာ့ ႐ွိတဲ့ပုဇြန္ကို အသံုးခ်ျပီး ပုဇြန္ထုတ္ကိုေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။

ေၾကာ္ပံုေၾကာ္နည္းကေတာ႔ အတူတူပါဘဲ  ပုဇြန္ၾကီးတာနဲ႔ ငယ္တာဘဲကြာတာပါ ပုဇြန္ထုတ္ေလးေတြ ဝယ္ျပီးျပဳပ္ထားတဲ႔ ပုဇြန္နဲ႔ေၾကာ္မွာပါ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔လိုက္သလို ထမင္းၾကမ္းေလးနဲ႔လဲ လိုက္ဖက္တဲ႔ ဟင္းေလးပါ ထမင္းမိန္မိန္စားရေအာင္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ပါမယ္။

ပါဝင္ရမွာေလးေတြက
ေလးေယာက္စာ
  • ပုဇြန္ထုတ္ - ေလးဆယ္သား
  • ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ - တလံုး
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ပုဇြန္အခြံခြာျပီးေၾကာခြဲကာအမဲေၾကာင္းထုပ္ေပးပါ

ဆီပူပူမွာနႏြင္းမွဳန္႔ကို အရင္ထဲ႔ျပီးၾကက္သြန္နီကို အရင္ႏြမ္းသြားတဲ႔
ထိထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ ျပီးမွငရုတ္သီးမွဳန္႔ကိုေမႊးလာတဲ႔ထိဆီသတ္ေပးပါ

ငရုတ္သီးနံ႔ေမႊးလာပါက ပုဇြန္ထုတ္ကိုထဲ႔ျပီး ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔
 ငံျပာရည္တို႔ကို တစ္ခါထဲထဲ႔ျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ

ပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္စပ္စပ္ေလးရပါျပီ

3 comments:

  1. I very like to eat. I will try by tomorrow. Thanks a lot for ur cooking method .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါေနာ္
      ေၾကာ္ျပီးရင္ေကြ်းပါအံုးေနာ္ အရမ္းၾကိဳက္လို႔ပါေနာ္

      Delete
  2. It look yummy Ma Mar yay, I have cooked shrimp already I will try one day!!
    Thanks for your receipe !!!
    with love
    Nway Ohnmar

    ReplyDelete