Saturday 18 August 2012

ၾကက္သားနာနတ္သီး ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္


မာမာဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္ရင္ပံုသားေလးနဲ႔နာနတ္သီးကို ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလးေၾကာ္ထားပါတယ္ ၾကက္သားခ်ည္းဘဲ မစားခ်င္တာနဲ႔ ဟိုေရာဒီေရာခ်ဳိခ်ဥ္ေလးခ်က္လိုက္ပါတယ္ ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးမို႔ ထမင္းစားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္ နာနတ္သီးအနံ႔ေလးေမႊးေမႊးေလးရတာမို႔ ထမင္းစားရတာပိုဝင္ခဲ႔ပါတယ္ ငရုတ္သီးေလးပါထဲ႔ေၾကာ္ထားလို႔ စပ္တဲ႔အရသာေလးကိုလဲ ႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္ ထမင္းမိန္မိန္သံုးေဆာင္ႏိူင္ဖို႔ မာမာခ်က္တဲ႔ ဒီဟင္းေလးကိုလဲ အားေပးၾကပါအံုးေနာ္။

အသားေတြျဖည္းမႏွစ္သက္တဲ႔သူေတြအေတာ႔ အရမ္းကိုေကာင္းတဲ႔ဟင္းတစ္မယ္ပါ မာမာနဲ႔အတူတူခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္ေနာ္။

ေလးေယာက္တစ္နပ္စာ
ပါဝင္ရမွာေလးေတြက
  • ၾကက္ရင္ပံုသား - ဆယ္႔ငါးက်ပ္သား(ရြယ္တူအတံုးေလးမ်ားတံုးေပးပါ)
  • နာနတ္သီး - သံုးစိတ္
  • မံုလာဥနီ - တစ္ဥ (ရြယ္တူအတံုးေလးမ်ားတံုးေပးပါ)
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ - သံုးမႊာ (ဓါးျပားရိုက္ေပးပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္တစ္လံုး (အကြင္းလိုက္လွီးေပးပါ)
  • ငရုတ္သီးေတာင္႔ - သံုးေတာင္႔
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • မုန္႔ညွင္းျဖဴ - ႏွစ္ရြက္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
  1. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  2. ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
ၾကက္သားႏွင္႔လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
လိုအပ္ေသာအသီးအရြက္မ်ား
ဆီပူပူမွာနႏြင္းအနည္းငယ္ထဲ႔ျပီးငရုတ္သီးေတာင္႔ကို
ႂကြတ္ျပီးေမႊးလာတဲ႔ထိေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားပါ
ၾကက္သားကိုငါးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးျပီးၾကက္သြန္ျဖဴကိုမိနစ္၀က္
မရွိတစ္ရွိေၾကာ္ေပးျပီးမံုလာဥနီကိုမိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
ျပီးလ်ွင္ၾကက္သြန္နီကိုမိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ျပီးပါကနာနတ္သီးႏွင္႔မံုညွင္းျဖဴကို
မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
ေနာက္ဆံုးက်မွငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္
သၾကားႏွင္႔ငရုတ္သီးေတာင္႔ေၾကာ္တို႔ကိုတစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ၾကက္ရင္ပံုသားခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလးရပါျပီ

1 comment:

  1. အရင္ဦးဆံုးစားသြားပါတယ္ခ်ဳိခ်ိဳခ်င္ခ်င္ေလးနဲ႕ထမင္းၿမိန္လိုက္တာဂြတ္ရွယ္ဘဲမမမာေရ သီတာ

    ReplyDelete