Friday 10 August 2012

ပုဇြန္ မွ်စ္အခ်ဳိေၾကာ္

ပုဇြန္မွ်စ္အခ်ဳိေၾကာ္ေလးပါ
 မာမာဒီေန႔ ပုဇြန္နဲ႔မွ်စ္ကို အခ်ဳိေလး ေၾကာ္ထားပါတယ္ မာမာ႔သမီးေလးက ေမေမဒီေန႔ ဘာခ်က္လဲလို႔ ေမးပါတယ္ ပုဇြန္နဲ႔မွ်စ္ေၾကာ္တယ္လို႔ ေၿပာလိုက္ေတာ႔ မွ်စ္ၾကိဳက္တဲ႔ မာမာ႔ကို သမီးေလးက ေၿပာပါတယ္ ေမေမကဝက္ဝံၾကီး က်ေနတာဘဲတဲ႔  ၿပီးေတာ႔မွ ပန္ဒါေလးက်ေနတာဘဲလို႔ ခ်စ္စႏိုးေလးနဲ႔ ျပန္ေၿပာပါတယ္။

သူတို႔အေမက မွ်စ္ကို ခနခန ေၾကာ္လိုက္ ခ်က္လိုက္ ၿပဳပ္လိုက္ လုပ္ၿပီးစားတတ္သူဆိုေတာ႔ သူေၿပာလဲေၿပာခ်င္စရာ ၿဖစ္ေနၿပီနဲ႔ တူပါတယ္။

မာမာကလဲ မာမာပါဘဲ မွ်စ္ဆိုလာထားဘဲေလ ေနရာမေရြး အခ်ိန္မေရြး စားတတ္တဲ႔သူကိုး မွ်စ္ေၾကာ္တဲ႔ေန႔ဆို ထမင္းစားလို႔ အရမ္းျမိန္ပါတယ္။

ကိုယ္ကဘဲ မ်ွစ္ဆိုရင္ ၾကိဳက္ေနလို႔လား မသိဘူးေပါ႔ေနာ္ မာမာ႔လိုဘဲ မ်ွစ္ၾကိဳက္လို႔ ပုဇြန္ေလးနဲ႔ ေၾကာ္စားခ်င္ၾကတယ္ဆိုရင္ေတာ႔ မာမာျပင္ဆင္ထားနဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ( ေလးေယာက္ မနက္ညစာ)

  1. မွ်စ္ - ငါးဆယ္သား
  2. ပုဇြန္ထုပ္ - ႏွစ္ဆယ္သား (ၿပဳပ္ၿပီးအခြံခြာထားပါတယ္)
  3. ၾကက္သြန္နီ - တစ္ၿခမ္း (ပါးပါးလီွးပါတယ္)
  4. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  7. နႏြင္းမွဳန္႔ -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု

မွ်စ္
ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးႏွင္႔ပုဇြန္
ဆီပူပူမွာနႏြင္းမွဳန္႔ကိုအရင္ထဲ႔ၿပီးၾကက္သြန္နီကိုထဲ႔ၿပီး
မိနစ္ဝက္ေလာက္ဆီသတ္ေပးပါတယ္ ၾကက္သြန္နီႏြမ္းသြားမွ
ပုဇြန္ကိုတစ္မိနစ္ေလာက္ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါတယ္
ပုဇြန္ႏွင္႔ၾကက္သြန္မ်ားဆီသတ္မိသြားလွ်င္ မွ်စ္ ဆားႏွင္႔ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ကို
ထဲ႔ၿပီးေလးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါတယ္
ေလးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ၿပီးပါကအေပါ႔အငံၿမည္းၿပီးမီးပိတ္ေပးပါတယ္
ပုဇြန္မွ်စ္ေၾကာ္ခ်ဳိခ်ဳိေလးရပါၿပီ

3 comments:

  1. ဒါမ်ိဳးေလး မစားဖူးေသးဘူး.. ေၾကာ္စားၾကည္႔ဦးမယ္..
    မိုးျမန္မာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေကာင္းတယ္ Moe Myanmar ေရ
      အမကေတာ႔မွ်စ္ၾကိဳက္လို႔လားမသိဘူး အုလိုေၾကာ္တာေလးကိုလဲၾကိဳက္တယ္

      Delete
  2. ၾကားေတာင္မၾကားဖူးဘူး၊ခ်က္စားၾကည့္လိုက္ဦးမယ္..........

    ReplyDelete