Saturday, 28 August 2021

ပဲလွန်းပြုပ်





ဒီနေ့တော့ ပဲလွန်းလေးတွေ ဝယ်ထားတာ ကြာနေပြီ ဖြစ်တဲ့အတွက်  ပဲပြုပ်လေး ပြုပ်ဖြစ်ပါတယ် ပြုပ်နည်းလေးကလဲ အရမ်းကိုဘဲ လွယ်ကူ ရိုးရှင်းပါတယ်။

ဒါပေမဲ့လဲ မပြုပ်တတ်သေးတဲ့ သူတွေအတွက် ပြုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးရင်း နောပ်ရက်တွေမှာ ဒီပြုပ်ပြီးသား ပဲပြုပ်လေးတွေကို ဘယ်လိုတွေ လုပ်စားလို့ ရတယ်ဆိုတာလေးတွေကိုပါ မျှဝေပေးပါမယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ပဲလွန်း - 400 g
  2. ရေ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
  3. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ပဲများကို ရေနှစ်ထပ်လောက် ဆေးပေးကာ ဇလုံထဲမှာ ထည့်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ပဲများကို ရေမြုပ်အောင် ရေခပ်များများလေးထည့်ပြီး လေးနာရီလောက် စိမ်ထားပေးပါ
  • ပဲများရေဝပြီး ပွလာတာနဲ့ ပြုပ်မည့်အိုးထဲကို ပြောင်းထည့်ပေးပါ
  • ပဲများရေမြုပ်အောင် ထည့်ပေးပြီး ဆားထည့်ကာ မီးဖိုပေါ်တင်ပြီး မီးအားပြင်းပြင်းနဲ့ ပြုပ်ပေးပါ
  • ပဲပြုပ်ထားစဉ် ရေများ ဝေကျတတ်တဲ့အတွက် အိုးအဖုံးကို ခပ်ဟဟလေး ဖုံးထားပါ
  • ပဲအိုးထဲမှ ရေမခမ်းခင် ပဲများ နူးမနူး စမ်းစမ်း ကြည့်ပေးပါ
  • ပဲများနူးလာပါက အိုးထဲမှ လက်ကျန်ရေများကို သွန်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ မီးဖိုမှ မီးကိုပိတ်ပေးပြီး လက်ကျန် မီးအပူရှိန်နဲ့ ပဲအိုးကို နှပ်ပေးပါ
  • ပဲများနပ်လာပါက မိမိနှစ်သက်သလို သုံးဆောင်ရန် ပြင်ဆင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment