ဒီနေ့တော့ ပဲလွန်းလေးတွေ ဝယ်ထားတာ ကြာနေပြီ ဖြစ်တဲ့အတွက် ပဲပြုပ်လေး ပြုပ်ဖြစ်ပါတယ် ပြုပ်နည်းလေးကလဲ အရမ်းကိုဘဲ လွယ်ကူ ရိုးရှင်းပါတယ်။
ဒါပေမဲ့လဲ မပြုပ်တတ်သေးတဲ့ သူတွေအတွက် ပြုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးရင်း နောပ်ရက်တွေမှာ ဒီပြုပ်ပြီးသား ပဲပြုပ်လေးတွေကို ဘယ်လိုတွေ လုပ်စားလို့ ရတယ်ဆိုတာလေးတွေကိုပါ မျှဝေပေးပါမယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ပဲလွန်း - 400 g
- ရေ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပဲများကို ရေနှစ်ထပ်လောက် ဆေးပေးကာ ဇလုံထဲမှာ ထည့်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ပဲများကို ရေမြုပ်အောင် ရေခပ်များများလေးထည့်ပြီး လေးနာရီလောက် စိမ်ထားပေးပါ
- ပဲများရေဝပြီး ပွလာတာနဲ့ ပြုပ်မည့်အိုးထဲကို ပြောင်းထည့်ပေးပါ
- ပဲများရေမြုပ်အောင် ထည့်ပေးပြီး ဆားထည့်ကာ မီးဖိုပေါ်တင်ပြီး မီးအားပြင်းပြင်းနဲ့ ပြုပ်ပေးပါ
- ပဲပြုပ်ထားစဉ် ရေများ ဝေကျတတ်တဲ့အတွက် အိုးအဖုံးကို ခပ်ဟဟလေး ဖုံးထားပါ
- ပဲအိုးထဲမှ ရေမခမ်းခင် ပဲများ နူးမနူး စမ်းစမ်း ကြည့်ပေးပါ
- ပဲများနူးလာပါက အိုးထဲမှ လက်ကျန်ရေများကို သွန်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ မီးဖိုမှ မီးကိုပိတ်ပေးပြီး လက်ကျန် မီးအပူရှိန်နဲ့ ပဲအိုးကို နှပ်ပေးပါ
- ပဲများနပ်လာပါက မိမိနှစ်သက်သလို သုံးဆောင်ရန် ပြင်ဆင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment