မာမာတို့အိမ်မှာ ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက်နဲ့ ကြက်သွန်နီဆီချက် လေးတွေကို တစ်ပါတ်တစ်ခါ ပုံမှန်ချက်ရတတ်ပါတယ် ချက်နေကျတဲ့ သူတွေအတွက် လွယ်ပေမဲ့ ချက်မနေမကျတဲ့ သူတွေအတွက်ကတော့ လွယ်မယောင်နဲ့ ခက်တတ်ကြပါတယ်။
ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူဆီချက် ချက်နည်းလေး မေးထားသူတွေအတွက် ဆီချက် ချက်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး အမွှာ ၂၀
- ဆီ - လီတာဝက်
ပြင်ဆင်ပုံ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာကာ ရေဆေးပြီး ရေခြောက်အောင် သုတ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ပုံပါအတိုင်းရအောင် မထူမပါးလေးတွေ လှီးပေးပါ
- အိုးအသားထူသော ဒယ်အိုးကို မီးအပူပေးပါ
- အိုးပူလာတာနဲ့ ဆီနှင့် နနွင်းမှုန့်ကို ထည့်ပေးပါ
- ဆီအငွေ့ တက်လာတာနဲ့ မီးကိုအနေတော် လျှော့ပေးပြီးမှ လှီးထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူများကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
- ကြော်နေစဉ် အကျက်ညီစေရန် အဆက်မပြတ် မွှေမွှေပေးပါ
- ကြက်သွန်ဖြူ အနံ့လေး မွှေးလာပြီး အနည်းငယ် အရောင်ပြောင်းလာပါက မီးပိတ်ပေးပါ
- မီးဖိုမှာ လက်ကျန် အပူရှိန်နှင့် ကြက်သွန်ဖြူများကို ကြွတ်နေအောင် ဆက်ကြော်ပေးပါ
- ဒယ်အိုးအသား ပါးပါက ကြက်သွန်ဖြူများ ခနလေးနှင့် ကျွမ်းသွားတတ်တဲ့အတွက် အိုးအသား ထူတာကို ရွေးသုံးပါ
- ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက်က ကျွမ်းသွားတဲ့အခါ ခါးသွားတတ်တဲ့အတွက်လဲ သတိထားပြီး မွှေမွှေပေးပါ
- ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက်လေး မွှေးပြီးကြွတ်လာတာနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက်အဖတ်များကို ဆယ်ပေးပြီး ဇကာထဲထည့်ကာ ဆီများစစ်ပေးပြီးအအေးခံထားပါ
- ဆီချက်များကိုလဲ မီးဖိုပေါ်မှ ဖယ်ပေးကာ အိုးထဲမွာဘဲ အေအးခံထားပါ
- ဆီချက်ဆီရော ဆီချက်ဖတ်များပါ နှစ်မျိုးစလုံး အေးသွားပါက ပန်းကန်လုံး တစ်ခုထဲမှာ ရောပေးပါ
- နှစ်မျိုးလုံး အေးသွားမှ ရောပေးပါက ကြက်သွန်ကြော်လေးများ ကြွတ်နေကာ လနှင့်ချီပြီး အထားခံပါတယ်
- ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက်ကို ခေါက်ဆွဲသုပ် ထမင်းသုပ် ကြာဇံသုပ် အသုပ်စုံ ဆန်ပြုပ် ခေါက်ဆွဲပြုပ် အစရှိသည်တို့နှင့်အတူ တစ်ခြားအစာများနှင့်လဲ မိမိနှစ်သက်သလို တွဲဖက်ပြီး စားသုံးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment