ဆောင်းရာသီထဲ ၀င်လာခဲ့ပြီဆိုတော့ ပူပြီးစပ်နေတဲ့ ဟင်းလေးတွေဘဲ စားချင်စိတ်က ပေါ်လာခဲ့ပြန်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ ဒီနေ့တော့ ပူပြီးချဉ်ငံစပ်နေတဲ့ မှိုနဲ့မျှစ်အရော ချဉ်ငံစပ် အရည်သောက်ဆမ်းလေး ချက်ဖြစ်သွားပါတယ် ချက်ရတာ အရမ်းလွယ်ပြီး ဆီမပါတဲ့ ဟင်းလေးမို့လို့ ချက်နည်းလေး မျှဝေလိုက်ပါတယ်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ဝါးဘိုးမျှစ်နုနု - တစ်ထုတ် (500 g )
- oyster mushroom - (250 g)
- shemeji mushroom - (250 g)
- baby oyster mushroom - (250 g)
- ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
- ငရုတ်သီးစိမ်း - စားနိူင်သလောက် (အနီရောင်နှင့် အစိမ်းရောင်ကို ရောသုံးပါ)
- ပင်စိမ်းရွက် - နှစ်သက်သလောက်
- ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်လုံး
- စပါးလင် အရင်းပိုင်း - သုံးလက်မခန့်
- မန်ကျည်းသီးမှည့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခန့်
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- မျှစ်များကို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး ပွက်ပွက်ဆူအောင် ပြုပ်ပေးကာ ရေများသွန်ပေးပါ
- မျှစ်နုများက တခါတရံ ခါးသက်တတ်တဲ့အတွက် ပထမ တစ်ရည်ဆူပြီးပါက သွန်ပြစ်ကာ နောက်တစ်ရည် ထပ်ထည့်ပြီး ဆူအောင်တည်ကာ ရေဆေးထားပါ
- မှိုများကို ရေဆေးကာ အနေတော်လေးတွေ လှီးထားပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ လေးစိတ်စိတ်ထားပါ
- ငရုတ်သီးစိမ်းကို အညှာခြွေပြီး ရေဆေးထားပါ
- စပါးလင်ကိုရေ ဆေးပြီး ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
- ပြီးတာနဲ့ စပါးလင် ငရုတ်သီးစိမ်းနှင့် ကြက်သွန်နီတို့ကို မညက်တစ်ညက် ထောင်းပေးပါ
- ငရုတ်ဆုံမှာ ကပ်နေသော ငရုတ်သီးထောင်းများကို ရေနှင့်ကျင်းထားပါ
- ပင်စိမ်းရွက်ကို ရေဆေးထားပါ
- မန်ကျည်းသီးမှည့်ကို ရေတစ်ထပ်ဆေးပြီး ရေနွေးနှင့် စိမ်ထားပါ
- ပါဝင်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- ဇောက်နက်သော အိုးထဲမှာ အရင်ဆုံး ငရုတ်ဆုံ ကျင်းထားသော အရည်ကိုထည့်ပြီး ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးပါ
- ပွက်ပွက်ဆူလာတာနဲ့ ရုတ်သီးစိမ်းထောင်းကိုထည့်ပြီး နူးတဲ့အထိ တည်ပေးပါ
- လိုအပ်ရေပါက ရေကိုမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး ငရုတ်သီးစိမ်းထောင်းများ နူးအောင် ပြုပ်ပေးပါ
- ငရုတ်သီးစိမ်းထောင်းများ နူးလာတာနဲ့ မျှစ်နှင့်မှိုများ ထည့်တည်ပေးပါ
- မိမိစိတ်ကြိုက် ရေအနေတော် ရတာနဲ့ ငါးငံပြာရည် အရသာမှုန့်နှင့် မန်ကျည်းရည်တို့ ထည့်ပေးပြီး ရေပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးပါ
- ရေပွက်ပွက် ဆူလာတာနဲ့ အရသာမြည်းပြီး လိုသလို ပြင်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ပင်စိမ်းရွက် အုပ်ပေးပြီး မီးပိတ်ပေးကာ ပူပူစပ်စပ် ချဉ်ငံစပ်နေတဲ့ မျှစ်မှိုအရော ချဉ်ငံစပ် အ စပ်ချက် ဟင်းပွဲကို ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment