ဒီနေ့တော့ အစားအသောက်ကို စားနေကျ ပုံစံမဟုတ်ဘဲ အရသာတစ်မျိုးလေးပြောင်းကာ ရေညှိထမင်းလုံးကင်လေး လုပ်စားပါတယ်။
လုပ်ရတာ လွယ်ကူလွန်းပြီး အရသာ စိမ့်စိမ့်လေးနဲ့ စားလို့ကောင်းလွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ဆူရှီဆန် - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး နှစ်ဗူး
- ရေ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး နှစ်ဗူး (ထမင်းချက်ရန်)
- ပုစွန်ခြောက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
- နှမ်းဆီ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- နေကြာဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ရေညှိခြောက်အမှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်းမောက်မောက်
- ကြက်သွန်နီကြော် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- နှမ်းလှော် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
ပြင်ဆင်ပုံ
- ရေညှိရွက်ကို ဒယ်အိုးထဲမှာထည့်ပြီး အနည်းငယ် အပူပေးကာ ချေထားပါ
- ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် နှမ်းလှော် ကြက်သွန်နီကြော် ဆား နေကြာဆီနှင့် နှမ်းဆီတို့ကို အသင့် ပြင်ထားပါ
- ဆူရှီဆန်ကို ရေနှစ်ထပ်လောက် ဆေးပေးပြီး ရေစစ်ကာ ထမင်းပေါင်းအိုးထဲမှာ ထည့်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ရေထည့်ပြီး ခလုတ်နှိပ်ကာ ချက်ပေးပါ
- ထမင်းကျက်တာနဲ့ ထမင်းကို သစ်သားယောင်းမနှင့် အယာအယာ ဖွပေးကာ ဇလုံထဲမှာ ထည့်ပေးပါ
- ထမင်းထည့်ပြီးတာနဲ့ နေကြာဆီ နှမ်းဆီ ဆား နှမ်းလှော် ပုဇွန်ခြောက်မှုန့်နှင့် ရေညှိခြောက် အမှုန့်တို့ ထည့်ကာ ခပ်ဖွဖွလေး နယ်ပေးပါ
- အရသာ သမအောင် နယ်ပြီးတာနဲ့ မိမိနှစ်သက်တဲ့ အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ လက်တစ်ဆုတ်စာ ထမင်းကိုယူပြီး ဆုတ်ဆုတ်ပြီး အလုံးလေးတွေ လုံးပေးပါ
- အားလုံး လုံးပြီးတာနဲ့ အကင်ပြားပေါ် စီတင်ပေးပြီး မီးဖိုပေါ်မှာ တင်ကာ ကင်ပေးပါ
- အကင်ပြား မရှိပါက ဒယ်အိုးကို အပူပေးပြီး ဒယ်အိုးထဲမှာ ထည့်ပြီးကင်ပေးပါ
- ကင်နေစဉ် အကင်လုံး တစ်လုံးလုံး အပေါ်ယံ ကြွတ်ကြွတ်လေး ဖြစ်လာအောင် လှည့်လှည့်ပေးပါ
- အားလုံး ကင်ပေးပြီ ဆိုတာနဲ့ ရေညှိထမင်းလုံး ကင်လေးတွေကို စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
မှတ်ချက်။ ။ မကင်ဘဲ ဒီအတိုင်းစားရင်လဲ စားလို့ကောင်းသလို ဆူရှီဆန် မရှိပါက ရိုးရိုးထမင်းနဲ့လဲ ရပါတယ်ရှင်။
No comments:
Post a Comment