Saturday 24 April 2021

ဆွှမ်းမွှေးပူတင်း

 






တစ်ခါတစ်လေ မုန့်တွေလုပ်မိပြီဆိုရင် နောက်နေ့တွေလဲ မုန့်တွေဘဲ လုပ်ချင်နေမိခဲ့တယ် မနေ့က ပန်ကိတ်လေးတွေလုပ်ပြီး ဒီနေ့တော့ ဆွမ်းမွှေးပူတင်းလေး လုပ်မိပြန်ပါတယ်။

လုပ်နည်းလေးက လွယ်သလောက် စားလို့ကောင်းလွန်းပါတယ် မာမာကတော့ ဆီးချိုရှိတဲ့အတွက် အချိုအရသာကို တတ်နိူင်သလောက် လျှော့ပြီးလုပ်ထားပါ မိမိတို့က အချိုခပ်လေးလေး နှစ်သက်တယ် ဆိုရင်တော့ မာမာရေးပေးထားတဲ့ အချိုပမာဏထက် ပိုပြီးထည့်လို့ ရပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  1. ပြောင်းကော်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း ဆယ်ဇွန်းမောက်မောက်
  2. သကြား - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
  3. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  4. အုန်းနို့ - 500 ml
  5. နို့ - 500 ml
  6. ဆွှမ်းမွှေးဆီ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
  7. အုန်းသီးမှုန့် - အနည်းငယ်
  8. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဝက် (မုန့်သားထည့်မည့် ဗူးကိုသုတ်ထားရန်)
ပြင်ဆင်ပုံ
  • မုန့်ကျိုပြီး ထည့်မည့်ဗူးကို ဆီနှင့်သုတ်ထားပါ
  • ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ နို့ အုန်းနို့ ပြောင်းကော်မှုန့် သကြား ဆားနှင့်ဆွှမ်းမွှေးဆီတို့ကို ထည့်ပေးပြီး သမအောင် မွှေပေးပါ
  • ပြောင်းကော်မှုန့်များ အဖုအခဲများ မကျန်တဲ့အထိ မွှေပေးပြီးပါက မကပ်သော အိုးထဲကို ပြောင်းထည့်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ မီးဖိုပေါ်တက်ပြီး မီးအနေတော်နှင့် ကျိုပေးပါ
  • မုန့်ကျိုနေစဉ် မုန့်သားများ အကျက်ညီစေရန် အဆက်မပြတ် မွှေပေးပါ
  • မုန့်သားများ ကြည်ပြီးပျစ်လာတဲ့အထိ ကျိုပေးပြီးပါက ဆီသုတ်ထားသော ဗူးထဲကို ပြောင်းထဲပေးပါ
  • မုန့်သားများ ခဲလာတဲ့အထိ အခန်းအပူချိန်အတိုင်း နာရီဝက်လောက် ထားပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ရေခဲသေတ္တာ မခဲတဲ့ အကန့်ထဲမှာ နှစ်နာရီလောက် ထားပေးပါ
  • မုန့်သားလေး ခဲပြီး လှီးလို့ကောင်းတဲ့ အနေအထား ရလာပြီဆိုရင် ရေခဲသေတ္တာထဲမှ အပြင်ကို ထုတ်ပေးပြီး အတုံးလေးတွေ လှီးပေးပါ
  • ဆွှမ်းမွှေးနံ့လေးမွှေးပြီး နူးညံ့အိစက်နေတဲ့ ဆွှမ်းမွှေးပူတင်း မုန့်လေးကို  လှီးပြီးတာနဲ့ အုန်းသီးမှုန့်လေးတွေ ဖြူးပေးကာ စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
  • မာမာအခု လုပ်ပြထားသော အချိုးအစားက လေးယောက်စာလောက်ဘဲ ရပါတယ်။

No comments:

Post a Comment