ဒီနေ့တော့ အိမ်မှာစိုက်ထားတဲ့ ခရမ်းချဉ်သီးလေးတွေခူးကာ သားအမိတစ်တွေ စကားပြောရင်း အပျင်းပြေ စားဖို့အတွက် ခရမ်းချဉ်သီး သုပ်ဖြစ်ပါတယ်။
ဒါကြောင့်မို့လို့ ထမင်းဖြူလေးရယ် ရေနွေးကြမ်းလေးနဲ့ သောက်ရင်း စားလို့ရလေအောင် လူတိုင်းသုပ်စားတတ်တဲ့ ချဉ်ချဉ်ငံငံစပ်စပ် ခရမ်းချဉ်သီး သုပ်နည်းလေးကို မျှဝေလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ခရမ်းချဉ်သီးအစိမ်း - ခပ်ကြီးကြီး လေးလုံး
- နံနံပင် - အနေတော်
- မြေပဲလှော် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
- ပဲခြမ်းကြော် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- နှမ်းလှော် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- ကြက်သွန်ဖြူကြော် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ပုဇွန်ခြောက် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းမောက်မောက်
- ပဲဆီ - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- ခရမ်းချဉ်သီးကို အလုံးလိုက်ရေဆေးပြီး ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
- နံနံပင်ကို ရေဆေးပြီး လှီးထားပါ
- ငရုတ်သီးစိမ်းကို ရေဆေးပြီး ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
- မြေပဲလှော်ကို အခွံခွာထားပါ
- အသုပ်ထဲထည့်ရန် လိုအပ်သော ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
- လှီးထားသော ခရမ်းချဉ်သီးကို ဇလုံကျယ်ကျယ်ထဲ ထည့်ပေးပါ
- မြေပဲလှော် နံနံပင် ဆား ဆီ အရသာမှုန့် ငရုတ်သီးစိမ်း သံပုရာရည်တို့ကိုထည့်ပြီး ခပ်ဖွဖွ နယ်ပေးကာ အရသာမြည်းပြီး လိုသလို ပြင်ပေးပါ
- နယ်ဖတ်ပြီးတာနဲ့ စားပွဲပြင်မည့် ပန်းကန်ထဲသို့ပြောင်းပြီး ခရမ်းချဉ်သီး အစိမ်းသုပ် ချဉ်ငံစပ်လေးကို ထမင်းပူပူ ရေနွေးကြမ်းလေးနှင့် တွဲဖက်ကာ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment