ဒီနေ့တော့ ရွှေကြည်မှုန့်နဲ့ ပန်ကိတ်လေးတွေ လုပ်ဖြစ်ပါတယ် မာမာ အခုပန်ကိတ်လုပ်တဲ့ ရွှေကြည်မှုန့်က အရမ်းကို နူးညံ့ပါတယ် နူးညံ့ပြီး အိစက်နေတဲ့အတွက် ပန်ကိတ်မုန့် လှလှလေးကို ရစေပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ ပန်ကိတ် လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ရွှေကြည်မှုန့် (semolina) - မုန့်လုပ်ရာတွင် ချင်တွယ်သောခွက် တစ်ခွက်
- ကြက်ဥ - တစ်လုံး
- အရည်ဖျော်ထားသော ထောပါတ်ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
- အုန်းနို့ - မုန့်လုပ်ရာတွင် ချင်တွယ်သောခွက် တစ်ခွက်
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
- ဗနီကာ - ထမင်းစားဇွန် နှစ်ဇွန်း
- အုန်းနို့ - မုန့်လုပ်ရာတွင် ချင်တွယ်သောခွက် တစ်ခွက်
- baking powder - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- baking soda - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- မကပ်သောဒယ်အိုး - ခပ်သေးသေး တစ်လုံး
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပါဝင်သော ပစ္စည်းများကို ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ထည့်ပေးပါ
- အလုံးအခဲလေးများ မကျန်အောင် သေသေချာချာ သမသွားအောင် မွှေပေးပါ
- အားလုံး သမသွားတာနဲ့ မုန့်နှစ်ပွလာအောင် တစ်နာရီလောက် နှပ်ထားပါ
- မုန့်နှစ် နှပ်ထားချိန် ပြည့်တာနဲ့ မကပ်သော ဒယ်အိုးကို မီးဖိုပေါ်တင်ပြီး အပူပေးပါ
- မုန့်နှစ်စပ်တဲ့အထဲမှာ ထောပါတ်ဆီ ပါပြီးသား ဖြစ်တဲ့အတွက် ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့်စရာ မလိုပါ
- ဒယ်အိုးပူလာတာနဲ့ မီးကိုအနည်းငယ် လျှော့ပေးပြီးမှ ဟင်းရည်ခပ်သော ယောက်ချိုဇွန်း တစ်ဇွန်းစာခပ်ပြီး အိုးထဲကို ထည့်ပေးပါ
- ပန်ကိတ်ရဲ့ အပေါ်ယံ မျက်နှာပြင်မှာ အပေါက်လေးများ ဖြစ်လာပြီး အောက်ဖက် မျက်နှာပြင်မှာ ညိုလာလျှင် အိုးထဲမှ ဖယ်ပေးပါ
- အထက်ပါ နည်းအတိုင်း မုန့်နှစ်များ ကုန်တဲ့အထိ လုပ်ပေးပြီးပါက ပန်ကိတ်လေးတွေ ရပါပြီ
- ရလာသော ပန်ကိတ်များကို ထောပါတ်သုတ်ပြီး စားနိူင်သလို မိမိနှစ်သက်သလို သုံးဆောင်နိူင်ပါတယ်ရှင်။
- မာမာကတော့ ထောပါတ် သုတ်ပြီး စားရတာကို ပိုပြီးနှစ်သက်တဲ့အတွက် ထောပါတ်လေးဘဲ သုတ်ပြီး စားပါတယ်။
No comments:
Post a Comment