Friday, 23 April 2021

ရွှေကြည် ပန်ကိတ်


 

ဒီနေ့တော့ ရွှေကြည်မှုန့်နဲ့ ပန်ကိတ်လေးတွေ လုပ်ဖြစ်ပါတယ် မာမာ အခုပန်ကိတ်လုပ်တဲ့ ရွှေကြည်မှုန့်က အရမ်းကို နူးညံ့ပါတယ် နူးညံ့ပြီး အိစက်နေတဲ့အတွက် ပန်ကိတ်မုန့် လှလှလေးကို ရစေပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ ပန်ကိတ် လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။


ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  1. ရွှေကြည်မှုန့် (semolina) - မုန့်လုပ်ရာတွင် ချင်တွယ်သောခွက် တစ်ခွက်
  2. ကြက်ဥ - တစ်လုံး
  3. ​အရည်ဖျော်ထားသော ထောပါတ်ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  4. သကြား - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
  5. အုန်းနို့ - မုန့်လုပ်ရာတွင် ချင်တွယ်သောခွက် တစ်ခွက်
  6. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
  7. ဗနီကာ - ထမင်းစားဇွန် နှစ်ဇွန်း
  8. အုန်းနို့ - မုန့်လုပ်ရာတွင် ချင်တွယ်သောခွက် တစ်ခွက် 
  9. baking powder - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  10. baking soda - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  11. မကပ်သောဒယ်အိုး - ခပ်သေးသေး တစ်လုံး


ပြင်ဆင်ပုံ

  • ပါဝင်သော ပစ္စည်းများကို ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ထည့်ပေးပါ
  • အလုံးအခဲလေးများ မကျန်အောင် သေသေချာချာ သမသွားအောင် မွှေပေးပါ
  • အားလုံး သမသွားတာနဲ့ မုန့်နှစ်ပွလာအောင် တစ်နာရီလောက် နှပ်ထားပါ
  • မုန့်နှစ် နှပ်ထားချိန် ပြည့်တာနဲ့ မကပ်သော ဒယ်အိုးကို မီးဖိုပေါ်တင်ပြီး အပူပေးပါ
  • မုန့်နှစ်စပ်တဲ့အထဲမှာ ထောပါတ်ဆီ ပါပြီးသား ဖြစ်တဲ့အတွက် ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့်စရာ မလိုပါ
  • ဒယ်အိုးပူလာတာနဲ့ မီးကိုအနည်းငယ် လျှော့ပေးပြီးမှ ဟင်းရည်ခပ်သော ယောက်ချိုဇွန်း တစ်ဇွန်းစာခပ်ပြီး အိုးထဲကို ထည့်ပေးပါ
  • ပန်ကိတ်ရဲ့ အပေါ်ယံ မျက်နှာပြင်မှာ အပေါက်လေးများ ဖြစ်လာပြီး အောက်ဖက် မျက်နှာပြင်မှာ ညိုလာလျှင် အိုးထဲမှ ဖယ်ပေးပါ
  •  အထက်ပါ နည်းအတိုင်း မုန့်နှစ်များ ကုန်တဲ့အထိ လုပ်ပေးပြီးပါက ပန်ကိတ်လေးတွေ ရပါပြီ
  • ရလာသော ပန်ကိတ်များကို ထောပါတ်သုတ်ပြီး စားနိူင်သလို မိမိနှစ်သက်သလို သုံးဆောင်နိူင်ပါတယ်ရှင်။
  • မာမာကတော့ ထောပါတ် သုတ်ပြီး စားရတာကို ပိုပြီးနှစ်သက်တဲ့အတွက် ထောပါတ်လေးဘဲ သုတ်ပြီး စားပါတယ်။

No comments:

Post a comment