ဒီနေ့တော့ ခရမ်းသီး သေးသေးလေးတွေကို နူးနေအောင်ပြုပ်ပြီး ငါးကြော်နဲ့ရောကာ ချဉ်ငံစပ်လေး ထောင်းဖြစ်သွားပါတယ်။
ထမင်းစားလို့ မြိန်တဲ့အတွက် စားချင်တဲ့သူတွေ ထောင်းပြီးစားနိူင်ဖို့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ထောင်းထားတဲ့ ထောင်းနည်းလေးကို မျှဝေလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ခရမ်းသီး - အလုံးသေး ခြောက်လုံး
- ငါးကြော် - ခပ်ကြီးကြီး တစ်တုံး
- ကြက်သွန်နီ - အလုံးသေး လေးလုံး
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ခြောက်မွှာ
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ငရုတ်သီးစိမ်း - စားနိူင်သလောက်
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- နံနံပင် - မိမိနှစ်သက်သလောက်
- သံပုရာသီး - နှစ်လုံး
- ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- ခရမ်းသီးများကို ရေဆေးပြီး ဇောက်နက်သော အိုးထဲမှာ ရေများများထည့်ပြီး ပြုပ်ပေးပါ
- ခရမ်းသီးများ နူးနေအောင် ပြုပ်ပြီးပါက ရေစစ်ပြီး အအေးခံထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အမွှာလေးတွေ ခွာထားပါ
- ကြက်သွန်နီကိုလဲ အပေါ်ယံ အခွံထူများ ခွာထားပါ
- ငရုတ်သီးစိမ်းကို ရေဆေးထားပါ
- ပြီးတာနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ ကြက်သွန်နီနှင့် ငရုတ်သီးစိမ်းတို့ကို ဒယ်အိုးထဲထည့်ပြီး အပေါ်ယံ အခွံများ ကျွမ်းတဲ့အထိ လှော်ပေးပါ
- လှော်ပြီးတာနဲ့ ကြက်သွန်နီနှင့် ကြက်သွန်ဖြူတို့ကို အခွံခွာထားပါ
- ငရုတ်သီးစိမ်းလှော်များကို အညှာခြွေထားပါ
- နံနံပင်ကို ရေဆေးကာ အနေတော် လှီးထားပါ
- သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး ထက်ဝက်ခြမ်းကာ အရည်ညှစ်ထားပါ
- ငါးကြော်ကို အရိုးထွင်ထားပါ
- ပါဝင်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ငရုတ်ဆုံထဲမှာ ငါးကြော် ကြက်သွန်နီ ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီးစိမ်းနှင့် ဆားတို့ကိုထည့်ကာ အရင်ဆုံး မညက်တစ်ညက် ထောင်းပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ခရမ်းသီးကိုထည့်ပြီး မညက်တစ်ညက် ထောင်းပေးပါ
- ထိုအထဲမှာ သံပုရာရည် ငါးငံပြာရည်နှင့် အရသာမှုန့်တို့ထည့်ကာ ခပ်ဖွဖွထောင်းပေးပါ
- အရမ်းညက်နေအောင် ထောင်းစရာမလိုဘဲ ငရုတ်ကျည်ပွေ့နှင့် ခပ်ဖွဖွဘဲ ထောင်းပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ နံနံပင် ထည့်မွှေပေးကာ အရသာမြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် လိုသလို ပြင်ပေးပါ
- မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရတာနဲ့ ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထည့်ပြီး ခရမ်းသီးပြုပ်ထောင်း ချဉ်ငံစပ် မွှေးမွှေးလေးကို နှစ်သက်သလို သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment