Thursday 21 December 2023

သတ်သတ်လွတ် ဆီချက်

 



ဒီနေ့တော့ သတ်သတ်လွတ် စားတဲ့သူတွေအတွက် သတ်သတ်လွတ် ဆီချက်ခေါက်ဆွဲလေး လုပ်ဖြစ်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ စာလို့ကောင်းအောင် မြေပဲလှော်ထောင်း များများလေးနဲ့ ပြင်ဆင်ပေးလိုက်ပါတယ်။

ဒါကြောင့်မို့လို့ သတ်သတ်လွတ် စားသူတွေကတွက် အဆင်ပြေရအောင် မာမာလုပ်တဲ့ သတ်သတ်လွတ် ဆီချက်ခေါက်ဆွဲ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။    

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ခေါက်ဆွဲအခြောက်ထုတ် - 200 g
  2. ဆီ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး တစ်ဗူးသာသာ
  3. နှမ်းဖြူ - ထမင်းစားဇွန် သုံးဇွန်း
  4. ကြက်သွန်ဖြူကြော် - ထမင်းစားဇွန်း ၃ဇွန်း
  5. ပဲငံပြာရည်အကြည် - လိုအပ်သလောက် သုံးပေးပါ
  6. ပဲငံပြာရည် အပျစ် - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
  7. အချိုမှုန့် -  လိုသလောက်သုံးပေးပါ
  8. မြေပဲ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ခွက် တစ်ဗူး
  9. ကြက်သွန်မိတ် - အနည်းငယ်
  10. ဆီ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ခေါက်ဆွဲကို ရေနွေးဆူဆူမှာ နူးအောင်ပြုပ်ပေးပြီး ခေါက်ဆွဲ နူးလာပါက ပြုပ်ထားသော ခေါက်ဆွဲရေနွေးကို ဇကာထဲ သွန်ချပြီး ရေလေးထပ်လောက်ဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ
  • မြေပဲကိုလှော်ပြီး အခြံချွတ်ကာ မညက်တစ်ညက် ထောင်းထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူ ကြော်ပြီးသားကို မညက်တညက် ချေထားပါ (လဖက်ထဲထည့်တဲ့ ကြက်သွန်ဖြူဆိုရင် ပိုကောင်းပါတယ် )
  • ဆီကို အပူပေးပြီး ဆီပူလာပါက မီးကိုလျှော့လိုက်ပြီး နှမ်းကိုထည့်ကြော်လိုက်ပါ 
  • နှမ်းထည့်ကြော်ပြီးတာနဲ့ မီးဖိုပေါ်က ချက်ချင်းချပြီး အအေးခံပေးပါ
  • ကြက်သွန်မိတ်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်သေးသေး လှီးထားပါ
  • ပဲငံပြာရည် အပျစ် ပဲငံပြာရည် အကြည်နှင့် အရသာမှုန့်ကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
တစ်ပွဲစာပြင်ပါမယ်
  • ပြုပ်ထားသော ခေါက်ဆွဲကို တစ်ပွဲစာယူပြီး ဇကာထဲထည့်ကာ ရေနွေးထဲ ခနလေးစိမ်၍  ပြန်ဆည်ကာ ရေစစ်ပြီး ပြင်မည့်ပန်းကန်ထဲ ထည့်ပေးပါ
  • အချိုမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ၀က် မြေပဲမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း ဆီချက် ထမ်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ ပဲငံပြာရည်အကြည် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ ပဲငံပြာရည်အပျစ် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်ဖတ် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းနှင့် ကြက်သွန်မိတ်တို့ထည့်ကာ စားပွဲပြင်ပေးပြီး  ကြက်သွန်ချဉ် နှင့်တွဲဖက်ကာ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment