မာမာေၾကာ္ျဖစ္တဲ့ အေၾကာ္ေလး တစ္ခုေပါ့ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိးေလးေတြကို ေခါင္းခ်ဳိးျပီး တန္ပူရာမွဳန္႕ေလးနဲ႕ေၾကာ္ထားလို႕ ေမႊးေမႊးႂကြတ္ႂကြတ္ေလး စားလို႕အရမ္းေကာင္းပါတယ္။
မာမာခ်က္တဲ႕ဟင္းေလးေတြက အရမ္းကိုလြယ္ပါတယ္ ခ်က္ရတာလဲျမန္ပါတယ္ စိတ္ပါလို႕ အခုေၾကာ္ထားတဲ့ ပုဇြန္ေၾကာ္ေလးကို ေၾကာ္စားၾကည့္မယ္ဆိုရင္ ေၾကာ္နည္းေလး ေျပာျပပါ့မယ္။
ပုဇြန္ေၾကာ္ ေၾကာ္ရန္အတြက္
- ေရေဆးျပီးေခါင္းျဖဳတ္ထားေသာ ပုဇြန္အေသး - 150 g
- တန္ပူရာမွဳန္႕. - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- ေရ. - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သားမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
ပုဇြန္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ပါမယ္
- ပုဇြန္ ၾကက္သားမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ကို အရသာနယ္လိုက္ပါ
- တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရႏွင့္ေဖ်ာ္ထားျပီး ပုဇြန္အရသာနယ္ႏွင့္ နယ္ေပးထားပါ
- ဆီကို မီးျပင္းျပင္းနဲ႕အပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက မီးကို အေနေတာ္ေလ်ာ့ေပးပါ
- ပုဇြန္တန္ပူရာမွဳန္႕ နယ္ထားတာကို ပန္းကန္ျပားျပန္႕ျပန္႕ေလးထဲ ဖ်န္႕ထဲ့ေပးျပီး ဆီပူအိုးထဲသို႕ အသာတြန္းခ်ျပီး ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္ဖက္က်က္ရင္ တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးျပီး ေ႐ႊ၀ါေရင္ျဖစ္လာတဲ့ထိေၾကာ္ေပးျပီးပါ
- က်က္တာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ
- ဆီစစ္သြားရင္ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။