Sunday, 30 October 2022

ရွှေရင်အေး

 











အချိုပွဲအတွက် ဒီနေ့တော့ စပါကလင်ကျောက်ကျော သာကူ ကန်စွန်းဥတို့နဲ့ အုန်းနို့ ချိုစိမ့်စိမ့်လေး လုပ်စားဖြစ်ပါတယ် လုပ်နည်းလေးက အရမ်းကို လွယ်ပါတယ်။
ဒါပေမဲ့ ကိုယ်အသုံးပြုမဲ့ ကန်စွန်းဥများက နူးချိန်မတူနိူင်တဲ့အတွက် ကန်စွန်းဥ ပြုပ်ချိန် အပေါ်မှာ မူတည်ပြီး ချင့်ချိန်ကာ ပြုပ်စေချင်ပါတယ်။
ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ မုန့်လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ကန်စွန်းဥ - အရောင် သုံးမျိုး
  2. အုန်းနို့ - ၄၀၀ မီလီမီတာ (ready made အုန်းနို့ဗူးကို သုံးထားပါတယ် )
  3. သကြား - ထမင်းစားဇွန်း ၆ဇွန်းမောက်မောက် (အချိုကြိုက်လျှင် ပိုထည့်ပါ)
  4. စပါကလင်ကျောက်ကျော - မိမိနှစ်သက်သလောက်
  5. သာကူကျိုပြီးသား - မိမိနှစ်သက်သလောက်
  6. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  7. ရေ - ၁၂၀၀ မီလီမီတာ (အုန်းနို့နှင့်ရောကျိုရန်)

ပြင်ဆင်ပုံ
  • ကန်စွန်းဥများကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
  • ရေဆေးပြီးတာနဲ့ ပုံပါအတိုင်း အတုံးလေးတွေ တုံးပေးထားပါ
  • ပေါင်းခံဇကာထဲမှာ ကန်စွန်းဥများကိုထည့်ပြီး ပေါင်းအိုးထဲမှာ ထည့်ကာ နူးတဲ့အထိ ပေါင်းပေးထားပါ
  • သာကူကိုကျိုပြီး အအေးခံထားပါ
  • စပါကလင် ကျောက်ကျောကိုကျိုပြီး အအေးခံကာ လှီးထားပါ
  • ဇောက်နက်သော အိုးတစ်လုံးထဲမှာ အုန်းနို့ သကြား ဆားနှင့်ရေတို့ထည့်ပြီး ပွက်ပွက်ဆူအောင် ကျိုပေးပါ
  • အုန်းနို့များ ပွက်ပွက်ဆူလာတာနဲ့ မီးပိတ်ကာ အအေးခံထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့  မိမိနှစ်သက်သလို ပြင်ပေးပြီးပါက ကန်စွန်းဥ အုန်းနို့ကျို ချိုချိုစိမ့်စိမ့်လေးကို သုံးဆောင်ရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment