Wednesday, 12 October 2022

က ကတစ်ငါးကင်

 


ဒီနေ့တော့ က ကတစ်ငါး တစ်ကောင် ဝယ်လာပြီး ငါးအသားလွှာကာ အကင်အိုးလေးနဲ့ ကင်ပါတယ် စားလို့ကောင်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကင်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. က ကတစ် - အကောင်ကြီးကြီး တစ်ကောင်
  2. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  3. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  4. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  5. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  6. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
  7. သံပုရာသီး - တစ်လုံး
  8. နံနံပင် - မိမိနှစ်သက်သလောက်
  9. အကင်အိုး 
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ငါးကို မလိုတာတွေ ဖယ်ပေးပြီး သန့်စင်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ရေစင်အောင်ဆေးပြီး အရည်ခွံများ ဖယ်ပေးပြီး ငါးအသားကို လွှာပေးကာ အရိုးများကို ဖယ်ပေးပါ
  • ရေစစ်ထားသော ငါးကို နနွင်းမှုန့် ဆား အရသာမှုန့်နှင့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ဖြင့် နယ်ပေးပါ
  • အရသာ နယ်ပြီးတာနဲ့ နာရီဝက်လောက် နှပ်ပေးထားပါ
  • အားလုံး အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ငါးကင်ရန်အတွက် အကင်အိုးကို အပူပေးပါ
  • အိုးပူလာပါက ဆီထည့်ပြီး အိုးအဖုံးနှင့် အိုးအ​ပြားကို ဆီနှင့် လိုက်သုတ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အရသာနယ်ပြီး နှပ်ထားသော ငါးအသားပြားများကို စပြီးထည့်ပေးပါ
  • ငါးရဲ့တစ်ဖက်ကို လေးမိနစ်လောက် ကင်ပေးပြီးမှ နောက်တစ်ဖက်ကို လှန်ပေးပြီး ဆက်ကင်ပါ
  • နောက်တစ်ဖက်ကိုလဲ လေးမိနစ်လောပ်ဘဲ ကင်ပေးပါ
  • သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး ခပ်ပါးပါးလေးတွေ လှီးပေးပါ
  • နံနံပင်ကို ရေဆေးထားပါ
  • ငါးကင် ကျက်သွားတာနှင့် နံနံပင်များနဲ့ သံပုရာသီး အစိတ်လေးများကို ပြင်ပေးပြီးတာနဲ့ ငါးကင် မွှေးမွှေးလေးကို ထမင်းပူပူလေးနဲ့ သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment