ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- က ကတစ် - အကောင်ကြီးကြီး တစ်ကောင်
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
- သံပုရာသီး - တစ်လုံး
- နံနံပင် - မိမိနှစ်သက်သလောက်
- အကင်အိုး
ပြင်ဆင်ပုံ
- ငါးကို မလိုတာတွေ ဖယ်ပေးပြီး သန့်စင်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ရေစင်အောင်ဆေးပြီး အရည်ခွံများ ဖယ်ပေးပြီး ငါးအသားကို လွှာပေးကာ အရိုးများကို ဖယ်ပေးပါ
- ရေစစ်ထားသော ငါးကို နနွင်းမှုန့် ဆား အရသာမှုန့်နှင့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ဖြင့် နယ်ပေးပါ
- အရသာ နယ်ပြီးတာနဲ့ နာရီဝက်လောက် နှပ်ပေးထားပါ
- အားလုံး အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ငါးကင်ရန်အတွက် အကင်အိုးကို အပူပေးပါ
- အိုးပူလာပါက ဆီထည့်ပြီး အိုးအဖုံးနှင့် အိုးအပြားကို ဆီနှင့် လိုက်သုတ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အရသာနယ်ပြီး နှပ်ထားသော ငါးအသားပြားများကို စပြီးထည့်ပေးပါ
- ငါးရဲ့တစ်ဖက်ကို လေးမိနစ်လောက် ကင်ပေးပြီးမှ နောက်တစ်ဖက်ကို လှန်ပေးပြီး ဆက်ကင်ပါ
- နောက်တစ်ဖက်ကိုလဲ လေးမိနစ်လောပ်ဘဲ ကင်ပေးပါ
- သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး ခပ်ပါးပါးလေးတွေ လှီးပေးပါ
- နံနံပင်ကို ရေဆေးထားပါ
- ငါးကင် ကျက်သွားတာနှင့် နံနံပင်များနဲ့ သံပုရာသီး အစိတ်လေးများကို ပြင်ပေးပြီးတာနဲ့ ငါးကင် မွှေးမွှေးလေးကို ထမင်းပူပူလေးနဲ့ သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment