Sunday, 23 October 2022

ဆယ်လ်မွန်ငါးကင်

 


 အလုပ်မအားတဲ့ ရက်တွေဆို အမြန်ဟင်းလေးတွေ ချက်ဖြစ်တာ များပါတယ် ဒီတခါတော့ လွယ်ကူ မြန်ဆန် ဆယ်လ်မွန်ငါး ကင်စားဖြစ်လို့ ကင်နည်းလေး မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ဆယ်လ်မွန်ငါး - အနေတော် တစ်တုံး
  2. ဆား - အနည်းငယ်
  3. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
  4. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ

ပြင်ဆင်ပုံ
  • ငါးကိုရေဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ
  • ရေစစ်ထားသောငါးကို ဆား ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ဖြင့် ခပ်ဖွဖွ နယ်ပေးပါ
  • အသားငါးကင်သော အကင်အိုးကို အသုံးမပြုပါက အောက်ခြေမကပ်သော ဒယ်အိုးကို အပူပေးပါ
  • အိုးပူလာပါက ဆီထည့်ပြီး မီးကိုအနည်းငယ်လျှော့ပြီးမှ အရသာ နယ်ထားသော ငါးကို အရည်ခွံဘက်မှ စပြီးထည့်ပေးပါ
  • ငါးရဲ့အရည်ခွံဖက်ကို ၃မိနစ်လောက် ကင်ပေးပြီးမှ နောက်တဖက်ကို လှန်ပေးပြီး ဆက်ကင်ပါ
  • အသားဖက်အခြမ်းကို နှစ်မိနစ်လောက်ဘဲ ကင်ပေးပါ
  • ငါးအသား ကျက်ပြီဆိုတာနဲ့ ဆယ်လ်မွန်ဘငါးကင် မွှေးမွှေးလေးကို ထမင်းပူပူလေးနှင့် သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment