Monday 17 October 2022

ဇီးသီးနဲ့မရမ်းယို


 




ဒီနေ့တော့ ​အေးရှန်းဆိုင်က အစေ့ထုတ်ပြီးသား ဇီးသီးအခြောက်လေးတွေရယ် သားသား အလည်လာတုန်းက ဝယ်လာတဲ့ မရမ်းပြားလေးတွေရယ်ကို ယိုထိုးဖြစ်ပါတယ်။ 

ဒါကြောင့်မို့လို့ လိုတာလေးတွေ ပြင်ဆင်ကာ ချိုချဉ်စပ်နေတဲ့ ယိုစုံ ယိုထိုးနည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. တရုတ်ဇီးသီးခြောက် - 300 g
  2. မရမ်းပြားအခြောက် - 200 g
  3. ထန်းလျှက်ခဲ - 350 g
  4. ငရုတ်သီးအကြမ်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်းမောက်မောက် သုံးဇွန်း
  5. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  6. လေးညှင်း - ၆ပွင့်
  7. သစ်ဂျပိုးခေါက် - ၂လက်မခန့် နှစ်ခု
  8. ဖာလာ - ငါးစေ့
  9. နာနတ်ပွင့် -သုံးပွင့်
  10. ဇီယာစေ့ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ

ပြင်ဆင်ပုံ
  • တရုတ်ဇီးသီးခြောက်ကို ရေတစ်နာရီလောက် စိမ်ထားပြီး အသီးများ ပျော့လာပါက ရေစစ်ထားပါ
  • မရမ်းပြားကို ရေတစ်နာရီလောက် စိမ်ထားပြီး အသာများ ပွလာပါက ရေစစ်ထားပါ
  • ရေစစ်သွားပါက ပေါင်းဇကာထဲကို ထည့်ပေးပါ
  • ပေါင်းအိုးအောက်ခံအိုးကို ရေတစ်ဝက်သာသာ ဖြည့်ပြီး ဆူအောင်တည်ပေးကာ ပေါင်းဇကာကိုတင်ကာ မိနစ်၂၀လောက် ပေါင်းပေးပါ
  • ထန်းလျှက်ခဲကို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး ခပ်ကျဲကျဲ ကျိုပေးပါ
  • ထန်းလျှက်ခဲများ ပျော်လာတာနဲ့ ထန်းလျှက်ရည်ထဲမှ  အမှိုက်များကို အဝတ်ပါးနှင့်စစ်ပြီး ထန်းလျှက်ရည်ကို ဇောက်နက်ပြီး အိုးအသားထူသော အိုးထဲပြန်ထည့်ပေးပါ
  • ထန်းလျှက်ရည်ထဲသို့ ငရုတ်သီးမှုန့် ဆား သစ်ဂျပိုးခေါက် လေးညှင်း ဖာလာ စမုံစပါး ဇီးသီးတို့ထည့်မွှေပေးပြီး ရေခမ်းအောင် မီးအေးအေးနှင့်မွှေပေးပါ
  • ရေခမ်းပြီး ထန်းလျှက်ရည် ပေါက်စေးကျလာပါက မီးပိတ်ပြီး အအေးခံထားပါ
  • ပြီးတာနဲ့ တရုတ်ဇီးသီးနဲ့ မရမ်ပြားယို ချိုချဉ်စပ် မွှေးမွှေးလေးကို စားသုံးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment