Wednesday, 30 March 2022

မန်ကျည်းသီးဖျော်ရည်

 


ဒီနေ့တော့ ကျန်းမာရေးနဲ့ ညီညွတ်စေတဲ့ မန်ကျည်းသီးမှည့် ဖျော်ရည်လေး လုပ်သောက်ဖြစ်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ ဖျော်ရည်ဖျော်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. မန်ကျည်းသီးမှည့် - ကြက်ဥတစ်လုံးစာ
  2. ထန်းလျှက်ခဲ - ပုံမှန်အနေအထား လေးခဲ
  3. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်းဖျား ပါတယ်ဆိုရုံလေး
  4. ရေနွေးပွက်ပွက်ဆူပြီးသား - ပုံမှန်ဖန်ခွက် နှစ်လုံးစာ
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
  • မန်ကျည်းသီးမှည့်ကို ရေနှင့် ခပ်ဖွဖွလေး ဆေးပေးပါ
  • ထန်းလျှက်ခဲများကိုလဲ ရေနှင့်ခပ်ဖွဖွလေး ဆေးပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ မန်ကျည်းသီးမှည့် ထန်းလျှက်ခဲ ဆားနှင့် ရေနွေးတို့ထည့်ကာ အနည်းဆုံး သုံးနာရီလောက် စိမ်ထားပါ
  • မန်ကျည်းသီးများ နူးအိလာပြီး ထန်းလျှက်ခဲများ အရည်ပျော်လာပါက လက်ကိုရေဆေးပြီး မန်ပျည်းသီး အနှစ်များ ထွက်လာအောင် နယ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ဖန်ခွက်ထဲသို့ အဖတ်များ မပါအောင် ထည့်ပေးပြီး ရေခဲလေးနှင့် နှစ်သက်ပါက ရေခဲထည့်ကာ သောက်သုံးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment