ဒီနေ့တော့ ကြက်သားကုန်းဘောင်ကြီးကြော်လေး ကြော်ဖြစ်တဲ့အတွက် ထမင်းစားလို့ မြိန်စေအောင် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ကြက်သား - 250 g ( နှစ်သက်ရာ အသားကို သုံးနိုင်ပါတယ်)
- ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်လုံး
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး၂မွှာ
- မုံလာဥနီ - အနည်းငယ်
- ကြက်သွန်မြိတ် - ၂ပင်
- ချင်း - လက်မ၀က်ခန့်
- ငရုတ်သီး အခြောက်တောင့် - ငါးတောင့်ခန့်
- တရုတ်မဆလာ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
- ခရုဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ပဲငံပြာရည်အကြည် - ထမင်းစားဇွန်း၂ဇွန်း
- ပဲငံပြာရည်အနောက်ရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်၀က်
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- နနွင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ၆ဇွန်းခန့်
ပြင်ဆင်ပုံ
- ကြက်သားကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး ဆားအနည်းငယ်နှင့် နနွင်းမှုန့်တို့ထည့်ကာ နယ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး ပြုပ်ပေးပါ
- ပြုပ်ရည်ခမ်းတာနဲ့ ခပ်ပါးပါး လှီပေးထားပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာကာ ရေဆေးပြီး လေးစိတ် လှီးထားပါ
- ကြက်သွန်မိတ်ကို ရေဆေးပြီး လက်၂လုံးလောက်အနေ ခပ်ကြမ်းကြမ်း ထူထူလေးတွေ လှီးထားပေးပါ
- ချင်းကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ အမျှင်လေးများ ရအောင် လှီးပေးပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ဓါးပြားရိုက်ကာ ခပ်နုတ်နုတ် လှီးပေးပါ
- ဟင်းချက်ရန် လိုအပ်မည့် ပစ္စည်းများ ပြင်ထားပေးပါ
- ဒယ်အိုးကို အပူပေးပြီး ဆီထမင်းစားဇွန်း ၃ဇွန်းကို ထည့်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ငရုတ်သီးတောက့်ကို မွှေးသွားအောင် ထည့်ကြော်ပြီး ဆယ်ထားပါ
- ထိုဆီထဲမှာဘဲ ကြက်သွန်ဖြူကို မွှေးသွားအောင် ကြော်လိုက်ပါ
- ကြက်သွန်ဖြူ မွှေးလာတာနဲ့ လှီးထားသော မုံလာဥနီ ကြက်သွန်နီစသည့် အသီးအရွက်များကို အနည်းငယ် နွမ်းအောင်ကြော်ပြီး ဆယ်ထားပါ
- ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီအနည်းငယ် ထပ်ထည့်ပြီး လှီးထားသော ချင်းကိုထည့်ကြော်ပေးပါ
- ချင်းနံ့အနည်းငယ် မွှေးလာတာနဲ့ ပြုပ်ပြီးလှီးထားသော ကြက်သားများကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
- ကြက်သားများက ကျက်ပြီးသား ဖြစ်တဲ့အတွက် ချက်ချင်းဆိုသလို ဆား သကြား ပဲငံပြာရည်အကြည် ခရုဆီ ပဲငံပြာရည်အနောက် သကြား စသည့် အရသာများကို ခပ်မြန်မြန်လေး ထည့်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ကြော်ပြီးဆယ်ထားသော ငရုတ်သီးကြော် အသီးအရွက်ကြော်များနှင့် ကြက်သွန်မိတ် တို့ကိုထည့် မွှေပေးကာ အရသာမြည်းပြီး လိုသလို ပြင်ပေးပါ
- မိမိနှစ်သက်တဲ့ အရသာ ရပါက စားပွဲပြင်ရန် ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထည့်ပြီး တရုတ်မဆာလာ ဖြူးပေးကာ ကြက်သားကုန်းဘောင်ကြီးကြော် ပူပူလူလူလေးကို သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment