ဒီနေ့တော့ honey bbq အနှစ်လေး အရသာသွင်းကာ ဆိတ်သားလေး ကင်ဖြစ်တဲ့အတွက် ထမင်းကတော့ စားလို့ မြိန်ခဲ့ပြန်ပါတယ်။
အရသာကမွှေးပြီး စပ်စပ်လေးမို့လို့ honey bbq အရသာ ရယ်ဒီမိတ် ပုလင်းလေး ရခဲ့ရင်တော့ ဆိတ်သားကင်လေးကို ကင်စားကြည့်စေချင်ပါတယ်ရှင် ကင်တဲ့အခါ အသားများတူးပြီး မကပ်သွားစေရန် baking paper ကိုသုံးပြီး ကင်ထားပါတယ်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ဆိတ်သား - 350 g
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- Honey bbq အနှစ် - ထမင်းစားဇွန်း ၃ဇွန်း
- သံပုရာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
- ထောပါတ် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- အကင်အိုး သို့မဟုတ် အောက်ခြေထူသော - ဒယ်အိုး
- Baking paper - လိုသလောက်
ပြင်ဆင်ပုံ
- ဆိတ်သားကို ရေဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ
- ရေစစ်ထားသော ဆိတ်သားကို ဆား honey bbq အနှစ်တို့နှင့်ရောနယ်ကာ ရေခဲသေတ္တာ မခဲတဲ့ အကနံထဲမှာ အနည်းဆုံး ၅နာရီလောက် နှပ်ထားပေးပါ
- ဘာဘီကျူး အကင်အိုးနှင့် ကင်ပါက အကင်အိုးကို အပူပေးပြီး ဆီအနည်းငယ်သုပ်ပေးပါ
- အကင်အိုး မရှိပါက အောက်ခြေထူပြီး မကပ်သော အိုးတစ်လုံးကို အသုံးပြုပြီး ကင်ပေးပါ
- မာမာကတော့ ဆေးရတာလွယ်ကူတဲ့ အောက်ခြေထူသော ဒယ်အိုးကိုသုံးပြီး ကင်ထားပါတယ်
- ဒယ်အိုးပေါ်မှာ baking paper ကို ဖြန့်ခင်းပေးပြီး အိုးကို low heat နှင့် အပူပေးပါ
- အပူပေးထားသော ဒယ်အိုးထဲမှာ Baking paper ဖြန့်ခင်းပြီး ထောပါတ်ခဲကိုထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ထောပါတ်ခဲ ပူလာတာနဲ့ အရသာနယ်ပြီး နှပ်ထားသော ဆိတ်သားကို အကင်အိုးထဲထည့်ပြီး ကင်ပေးပါ
- ကင်နေစဉ် အကျက်ညီစေရန် အိုးအဖုံးကို ဖုံးထားပေးပါ
- ဆိတ်သားကင် တစ်ဖက်ကို လေးမိနစ်လောပ် အပူပေးပြီး ဆိတ်သား အပေါ်ယံကို အိုးထဲမှ ထောပါတ်ဆီအနည်းငယ် သုတ်ပေးကာ တစ်ဖက်ကို လှည့်ပေးပြီး ကင်ပေးပါ
- နောက်တစ်ဖက်ကိုလဲ လေးမိနစ်လောက် ကင်ပေးပြီးရင် ပျားရည်နံ့လေး သင်းနေသော ဆိတ်သားကင် မွှေးမွှေးလေး ရပါပြီ။
No comments:
Post a Comment