Monday, 21 March 2022

အပ်မှို အစပ်ဟင်း

 

ဒီနေ့တော့ အပ်မှိုလေးတွေ ဝယ်လာပြီး ချဉ်ငံစပ်လေး ချက်ဖြစ်ပါတယ် စားလို့ကောင်းလွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. အပ်မှို - 250 g
  2. ပဲငံပြာရည် အကြည် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  3. မန်ကျည်းသီးမှည့်အနှစ် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
  4. မာလာအနှစ် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  5. ပဲငပိအချို - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  6. နံနံပင် - မိမိနှစ်သက်သလောက်
  7. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း
  8. ရေ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး နှစ်ဗူး
ပြင်ဆင်ပုံ
  • အပ်မှိုကို မလိုတာတွေဖယ်ပြီး ရေဆေးကာ ရေစစ်ထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ဓါးပြားရိုက်ထားပါ
  • နံနံပင်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်ကြမ်းကြမ်း လှီးထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့  အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ကာ အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူ အနည်းငယ် နွမ်းလာတာနဲ့ မာလာအနှစ် ပဲငံပြာရည် မန်ကျည်းမှည့်အနှစ် ပဲငပိနှင့် ရေတို့ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ
  • ရေပွက်ပွက် ဆူလာတာနဲ့ အပ်မှိုကို ထည့်မွှေပေးကာ သုံးမိနစ်လောက် ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးကာ နံနံပင် ထည့်မွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ စားသုံးရန်အတွက် အပ်မှိုအစပ် ဟင်းပွဲလေးကို ပြင်ပေးလို့ ရပါပြီ။

No comments:

Post a Comment