မာမာ ဒီနေ့တော့ ရာသီဥတုလေးက ပူသယောင်ယောင် ရှိတာနဲ့ ကျောက်ကျော ဖျော်ရည်လေး လုပ်သောက် ဖြစ်ပါတယ်။
ကျောက်ကျော ဖျော်ရည်လေးက ဆီးပူဆီးအောင့် ဝေဒနာတွေကို သက်သာစေတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ဖျော်သောက်ဖြစ်တဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ကျောက်ကျော - 300 g
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်းမောက်မောက်
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ရေ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး နှစ်ဗူးစာ ( သကြားကျိုရန်)
- သံပုရာသီး - လိုသလောက်
- ရေခဲ - လိုသလောက်
- ရေ - လိုသလောက် ( ကျောက်ကျောဖျော်ရန်)
သကြားရည်ကျိုရန်
- အိုးတစ်လုံထဲမှာ သကြား ဆားနှင့် ရေတို့ထည့်ပြီး သကြားများ ပျော်သွားအောင် ကျိုပေးကာ အအေးခံထားပါ
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
- ကျောက်ကျောတုံးကို မိမိနှစ်သက်တဲ့ အနေအထားလေးတွေ ရလာအောင် လှီးပေးထားပါ
- သံပုရာသီးကို ရေဆေးကာ အစိတ်လေးတွေ လှီးထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ပါဝင်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- ဖန်ခွက်တစ်ခွက်ထဲမှာ ကျောက်ကျော သကြားရည် ရေနှင့် သံပုရာသီး တစ်စိတ်ကို ညှစ်ထည့်ကာ မွှေပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အချို အချဉ်အရသာကို မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးကာ ရေခဲတုံးလေးတွေ ထည့်ပေးပြီး ကျောက်ကျော ဖျော်ရည်လေးကို သောက်သုံးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment