ဒီနေ့တော့ ကျန်းမာရေးနဲ့ ညီညွတ်ပြီး ဝိတ်ကျစေမဲ့ မုံလာဥနီ ဖျော်ရည်လေး လုပ်သောက်ဖြစ်ပါတယ် မာမာကတော့ ခပ်ပျစ်ပျစ်ကြီး သောက်ရမှာ သိပ်မကြိုက်တဲ့အတွက် ခပ်ကျဲကျဲလေး ဖျော်လိုက်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ဖျော်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- မုံလာဥနီ - အနေတော် နှစ်ဥ
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- သံပုရာသီး - အနေတော် တစ်ခြမ်း
- ချင်းတက် - လက်မဝက်ခန့်
- ရေခဲတုန်း - မိမိနှစ်သက်သလောက်
- ရေ - ပုံမှန်ဖန်ခွက် တစ်လုံးခွဲစာ
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
- မုံလာဥနီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ အနေတော်လေးတွေ ပိုင်းထားပါ
- သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး ထက်ဝက်ခြမ်းထားပါ
- ချင်းကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဘလင်ဒါထဲမှာ ရေခဲမှလွဲပြီး ပါဝင်ပစ္စည်း အားလုံးကိုထည့်ပြီး ညက်နေအောင် ကြိတ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ဖန်ခွက်ထဲထည့်ကာ ရေခဲတုန်းလေးများ မိမိနှစ်သက်သလောက် ထည့်ပေးပြီး သောက်သုံးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment