ငါးဆီသတ္ရန္ ၾကက္သြန္နီ ငါးအသားမ်ားႏွင္႔
ငရုတ္သီးေထာင္း
အရိုးထြင္ထားေသာ ငါးအသားမ်ား
ၾကက္သြန္နီ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ စပါးလင္ေထာင္း
ၾကက္သြန္နီ
ဆီႏွင္႔နႏြင္းကို အပူေပးပါ
ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
ၾကက္သြန္ႏြမ္းတာနဲ႔ ငရုတ္သီးေထာင္းကို
ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
ငရုတ္သီးနံ႔ သင္းလာတဲ႔အထိ ဆီသတ္ေပးပါ
ငရုတ္သီးနံ႔ေလး သင္းလာတာနဲ႔ ငါးကိုထဲ႔ေမႊေပးပါ
ဆား ငါးငံျပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ ထဲ႔ေမႊေပးပါ
ငါးအသားမ်ား ေျခာက္လာတာနဲ႔ မီးပိတ္ျပီး
ဒီနေ့တော့ မုန့်ဟင်းခါး ဟင်းရည်ချက်ဖို့ ငါးဆီသတ်ပြီး သိမ်းဖြစ်တဲ့ အထဲက နောက်ဆုံးအပိုင်းလေးအတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ဆီသတ်ကာ သိမ်းထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ငါးပြုပ်နည်းနဲ့ ဆီသတ်ရာမှာ ပါဝင်တဲ့ ငါးပြုပ်နည်း ငရုတ်သီးပြိတ်နည်းနှင့် ပါဝင်ပစ္စည်းတွေ ပြင်ဆင်နည်းများကို ဒီ blog မှာဘဲ တစ်ဆင်းချင်းဆီ ရေးထားပေးပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းမျာ (ဆီသတ်ဖို့ပြင်ဆင်ရန်)
- ပြုပ်ပြီးအရိုးထွင်ထားသော - ငါးအသားများ
- ကြက်သွန်နီ - 200 g
- ကြိတ်ထားသော ငရုတ်သီးများ
- ဆီ - နှစ်ဆယ်သား
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း ၈ဇွန်း
- ဆား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- အချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း နှစ်ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပြုပ်ပြီးအရိုးထွင်ထားသော ငါးများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- ကြိတ်ထားသော ငရုတ်သီး အစာများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- ကြက်သွန်နီ 200 gကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
- ဆီ နနွင်းမှုန့် ဆား ငံပြာရည်နှင့် အချိုမှုန့်တို့ကို ပြင်ထားပါ
ငါးဆီသတ်နည်း
- ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီနှစ်ဆယ်သား နနွင်းမှုန့်လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းတို့ကိုထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ ခပ်ပါးပါး လှီးထားသော ကြက်သွန်နီကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
- ကြက်သွန်နီ နွမ်းလာတာနဲ့ ကြိတ်ထားသော ငရုတ်သီး အစာများကို ထဲ့ပေးပြီး မွှေးလာအောင် ဆီသတ်ပေးပါ
- ငရုတ်သီး ဆီသတ်နေစဉ် အကျက်ညီစေရန်နှင့် အိုးမကပ်စေရန် မကြာမကြာ မွှေပေးပါ
- ငရုတ်သီး ဆီသတ်နံ့ မွှေးလာတဲ့အထိ ဆီသတ်ပေးပါ
- ဆီသတ်ချိန် ဆယ်မိနစ်လောက် မွှေပြီးတာနဲ့ အရိုးထွင်ထားသော ငါးအသားများကို ထဲ့ပြီး မွှေပေးပါ
- အားလုံး သမသွားပြီ ဆိုတာနဲ့ ဆား ငါးငံပြာရည် အချိုမှုန့်တို့ကို ထဲ့မွှေပေးပါ
- ငါးအသားများ မွလာတာတဲ့အထိ စိတ်ရှည်ရှည်နဲ့ ဆီသတ်ပေးပါ
- ငါးအသားများ မွလာပြီး ခြောက်လာကာ အိုးထဲမှာ ဆီပြန်ထွက်လာပါက မီးပိတ်ပေးပါ
- မီးပိတ်ပြီးတာနဲ့ အိုးကိုမီးဖိုပေါ်မှ ဖယ်ထားကာ အအေးခံပေးထားပါ
- ငါးဆီသတ်ထားတာ အေးသွားပါက လေလုံဗူးလေးများနှင့်ထဲ့ပြီး အဖုံးလုံအောင် ပိတ်ပေးကာ ရေခဲသေတာ ခဲတဲ့အကန့်ထဲမှာ သိမ်းထားပြီး ဟင်းရည်ချက်ခါနီး နှစ်နာရီလောက် ကျိုထုတ်ထားပြီး မိမိလိုသလောက် ယူပြီး ဟင်းရည်ချက်ဖို့ ပြင်ပေးနိူင်ပြီ။
No comments:
Post a Comment