ၾကက္ေတာင္ပံေလးေတြကို ဝဟ္လာျပီး ခ်က္စားလိုက္ ျပဳပ္စားလိုက္နဲ႔ စားရတာ ရိုးလာတဲ႔အခါ အခုလိုမ်ဳိး အေၾကာ္ေလးေၾကာ္ကာ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ စားရတာလဲ အရသာ တမ်ဳိးထူးေစတဲ႔အတြက္ မာမာေၾကာ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေတာင္ပံ - 250 g
- ၾကက္ဥ - တလံုး
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုးခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးထားပါ
- ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ၾကက္သားကိုနယ္ေပးပါ
- ၾကက္ဥ တန္ပူရာမွဳန္႕ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ေရာျပီး ခပ္ျပစ္ျပစ္ ခေလာက္ေပးပါ
- ခေလာက္ထားေသာ တန္ပူရာမွဳန္႔ မုန္႔အႏွစ္ထဲမွာ ၾကက္သားကို တတံုးခ်င္းႏွစ္ျပီး လူးေပးပါ
- ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ၾကက္သားတံုးကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားတံုး တတံုးလံုး အက်က္ညီေစရန္ အထက္ေအာက္ကို လွန္လွန္ေပး၍ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ျဖစ္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္ မြမြ႐ြ႐ြ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment