ဒီေန႔ေတာ႔ အသီးအရြက္ေလးေတြနဲ႔ ထမင္းေပါင္း ပူပူေလး ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္ အသားဟင္း မလိုဘဲ အသီးအရြက္ေလးေတြနဲ႔ ျပင္ထားတာမို႔ လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ ထမင္းေပါင္း အလြယ္ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Jasmine Rice ဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ေလးဗူးခြဲ
- ပန္းေဂၚဖီ - တစ္ျခမ္း
- ေဂၚဖီ - တစ္ျခမ္း
- မံုလာဥနီ - ခပ္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ဥ
- တ႐ုတ္နံနံ - အေနေတာ္ ႏွစ္ပင္ခန္႔
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခြႏ္ႏွစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းသာသာ
- ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ရန္
- ေျပာင္းဖူးမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရ. - ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အႀကီးတစ္လံုး မ႐ွိတစ္႐ွိတို႕ကို အားလံုးေရာျပီး ေဖ်ာ္ထားပါ
- ေကာ္ရည္မ်ားမ်ား ၾကိဳက္ပါက ေရပိုထဲ့ျပီး ေဖ်ာ္ေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆန္ကိုေရ ႏွစ္ထပ္ေဆးျပီး ေရထည္႔ေပးကာ ေပါင္းအိုးခလုတ္ႏွိပ္ျပီး က်က္သြားေအာင္ ခ်က္ထားပါ
- ပန္းေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး အခက္ေလးမ်ား ရေအာင္ လွီးေပးထားပါ
- ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ထူထူ လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ပန္းပြင့္ပံုစံ လွီးထားပါ
- တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္ၾကမ္း လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေလးစိတ္စိတ္ျပီး အဖတ္ေလးမ်ား ရလာေအာင္ ခြာထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္း ေပးထားပါ
- အားလံုး အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ အိုးေအာက္ေခ်ထူေသာ အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာတဲ့ထိ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အနံ႔ေလး ေမႊးလာတာနဲ႕ တရုတ္နံနံမွလြဲျပီး အသီးအ႐ြက္မ်ား အားလံုးကို ထဲ့ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ကို ေလာင္းထဲ့ပါ
- အရသာ မွ်တေအာင္ အားလံုးကို ေမႊေပးျပီးတာနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ထဲ့ကာ ေမႊေပးပါ
- ေကာ္ရည္ျပစ္လာတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းေပးပါ
- အရသာျမည္းျပီးတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သလို အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးျပီး တ႐ုတ္နံနံထဲ့ျပီး ေမႊေပးပါ
- ေကာ္ရည္မ်ားမ်ား ၾကိဳက္ပါက ေရထပ္ထဲ့ျပီး ေမႊေပးနိုင္ပါတယ္
- အသီးအ႐ြက္မ်ား ႏူးလြန္းပါက စားလို႕မေကာင္းတဲ့အတြက္ ခ်က္ခ်ိန္ ေလးမိနစ္ သာသာေလာက္ဘဲ ခ်က္ေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ။
ထမင္းပြဲျပင္ဆင္ပံု
- ခ်က္ျပီးသား ထမင္းကို ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ခ်က္ျပီးကာစ ပူေနေသာ အသီးအ႐ြက္ ေကာ္ရည္တို႕ကို ထမင္းေပၚသို႕ ဇြန္းမွဳတ္ႏွင့္ခပ္ကာ ေလာင္းခ်ေပးျပီး ျပင္ေပးပါ
- ထမင္းေပါင္း ပြဲျပင္ျပီးတာနဲ႕မိမိတို႔ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ အစပ္တို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment