အသီးအရြက္ေလးေတြ ေပၚခ်ိန္ဆို အခ်ဥ္တည္ ရတာတို႔ အေျခာက္လွန္းတာတို႔ လုပ္ရတာကို မပ်င္းမရိ မရိလုပ္တတ္တဲ႔ ဝါသနာေလးေတြေၾကာင္႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကံမဆိုင္လုပ္နည္း ေနာက္တစ္နည္းနဲ႔ လုပ္ထားတာ ရသြားျပီမို႔ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မုန္႔ညွင္းစိမ္း - အပင္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ပင္
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း ေမာက္ေမာက္
- ခ်င္းတက္- ႏွစ္လက္မခန္႔
- ေရ - ငါးလီတာ
- က်ဳိျပီး အရြက္ျပဳပ္ျပီးသား ေရေႏြး - တစ္လီတာသာသာ
- ပုလင္းသန္႔သန္႔ - တစ္လံုး
- မုန္႔ညွင္းစိမ္း အ႐ြက္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- အပင္လိုက္ အခ်ဥ္တည္မွာျဖစ္လို႔ အပင္ရဲ ႔အရင္းပိုင္းမွ အရြက္မ်ားရဲ ႔ ၾကားထဲကို ေသေသခ်ာခ်ာ ေဆးေပးပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေက်သြားေအာင္ ထုေပးထားပါ
- အရြက္မ်ား ေရစစ္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ေရကိုထည္႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ က်ဳိေပးပါ
- ေရေႏြးပက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ အရြက္မ်ားကို ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ထည္႔ျပဳပ္ေပးပါ
- ေရေႏြးႏွင္႔ ျပဳပ္စဥ္ တစ္ပင္လံုးကို ျပဳပ္မိေစရန္ မုန္႔ညွင္းစိမ္းပင္ကို အထက္ေအာက္ လွည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေရေႏြးထဲမွ ဆယ္ေပးျပီး ေရေအးႏွင္႔ ေဆးေပးပါ
- အရြက္ျပဳပ္ထားေသာ ေရေႏြးထဲမွ တစ္လီတာသာသာေလာက္ ခ်န္ထားကာ ေရေႏြးလက္က်န္ အိုးထဲကို ဆားထည္႔ျပီး ေပ်ာ္ေအာင္ ေမႊေပးကာ အေအးခံထားပါ
- အရြက္မ်ား အခ်ဥ္တည္ေနစဥ္ အူလည္လည္ မျဖစ္ေစရန္ ဆားကို ခပ္ငံငံေလး ထည္႔ေပးပါ
- ဆားရည္ႏွင္႔ အရြက္မ်ား ေအးသြားတာနဲ႔ ပုလင္းသန္႔သန္႔ထဲမွာ ပံုပါအတိုင္း အပင္လိုက္ ဖိထည္႔ေပးပါ
- အပင္တစ္ပင္ထည္႔လိုက္ ခ်င္းတစ္ထပ္ထည္႔လိုက္ ထည့္ ေပးပါ
- အရြက္မ်ား ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ဆားရည္မ်ား ထည္႔ေပးျပီးပါက အရြက္မ်ား ျမဳပ္သြားေအာင္ ဇြန္းသန္႔သန္႔ႏွင္႔ ဖိဖိေပးပါ
- ပိုေနေသာဆားရည္ကို သြန္မျပစ္ဘဲ သိမ္းထားပါ
- သံုးရက္ေလာက္ေနရင္ ပုလင္းကို ဖြင္႔ၾကည္႔ျပီး ဆားရည္အေျခ အေနကို ၾကည္႔ေပးပါ
- မုန္႔ညွင္းပင္ထဲကို ဆားရည္ေလးေတြ စိမ္႔ဝင္လာျပီး အရြက္မ်ား ေရေပၚေပၚလာခဲ႔ရင္ အ႐ြက္မ်ား ျမဳပ္သြားေအာင္ ဇြန္းသန္႔သန္႔နဲ႔ ဖိဖိေပးၿပီး အဖံုးလံုေအာင္ ျပန္ပိတ္ထားေပးပါ
- အရြက္ႏွင္႔ဆားရည္ ထည္႔ေပးျပီးတာနဲ႔ ပုလင္းကို ေလလံုေအာင္ ပိတ္ထားျပီး အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း ထားပါက ၁၀ရက္ေလာက္ဆို ရပါျပီ
- ရာသီဥတု ပူရင္ေတာ႔ ေနပူထဲမွာ ျပေပးရင္ ၈ရက္ေလာက္ဆို ရပါျပီ
- ထားရမည္႔ ရက္ျပည္႔တာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ျပဳပ္ႏိူင္မည္႔ ၾကံမဆိုင္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေမႊးေမႊးေလးကို ရပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ အသီးအရြက္မ်ား အခ်ဥ္တည္ေတာ႔မယ္ဆိုရင္ ပုလင္းကို သန္႔ေနေအာင္ ေဆးထားျပီး အခ်ဥ္တည္မဲ႔ အသီးအရြက္မ်ားကို ပုလင္းထဲမွာ ၾကပ္သိပ္ေနေအာင္ ထည္႔ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment