Friday, 4 October 2019

နွားနို့ယို








ငယ္ငယ္တုန္းက အေမမၾကာမၾကာ လုပ္ေကြ်းေနက် ႏြားႏို႔ယိုေလး စားခ်င္လာတာနဲ႔ ဒီေန႔လုပ္ျဖစ္သြားပါတယ္ ေမာင္ႏွစ္မေတြမ်ားေတာ႔ ယိုထိုးျပီးတာနဲ႔ တစ္ေယာက္ကို နည္းနည္းေလးဘဲ စားခြင္႔ရေပမဲ႔ အရသာကိုေတာ႔ ဒီေန႔ထိ မေမ႔ခဲ႔ပါဘူး။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ စားမဲ႔သူ မ်ားမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ မာမာေရးေပးထားတဲ႔ အခ်ဳိးအတိုင္း ႏြားႏို႔ကို ေလးလီတာေလာက္ က်ဳိေပးပါ တစ္လီတာဘဲ က်ဳိရင္ေတာ႔ ၂ေယာက္ေလာက္ဘဲ စားလို႔ရပါမယ္။

အေမက ေက်ာင္းဆရာမကလဲျဖစ္ျပီး အခ်က္အျပဳပ္ကလဲ ဝါသနာၾကီးသေလာက္ အေမခ်က္တဲ႔ဟင္းနဲ႔ အေမလုပ္တဲ႔မုန္႔ေတြက အရမ္းကို စားလို႔ေကာင္းပါတယ္ ႏြားႏို႔ယိုေလးထိုးရင္းက အေမ႔ကို သတိတရနဲ႔ လြမ္းမိသြားျပန္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ ႏြားႏို႔ယိုထိုးနည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  1. ႏြားႏို႔ - ၁ လီတာ (full cream )
  2. သၾကားအျဖဴ - ၅၀ ဂရမ္ (အခ်ဳိမၾကိဳက္ပါက ေလ်ွာ႔ထည္႔ပါ)
  3. ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  4. ေဇာက္နက္ျပီး ေအာက္ေခ်မကပ္ေသာအိုး 
  5. သစ္သားေယာက္မ (သို႔မဟုတ္ ) ရာဘာေယာက္မ

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ေဇာက္နက္ျပီး အိုးအသားထူကာ ေအာက္ေခ်မကပ္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ႏြားႏို႔ကို ထည့္ေပးကာ မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ေပးပါ
  2. ႏြားႏို႔အိုး တည္ထားစဥ္ ပြက္ပြက္ဆူလာပါက ေဝမက်ေစရန္ႏွ္င္႔ အိုးမကပ္ေစရန္ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ
  3. ေမႊေပးေနရင္း ႏြားႏို႔ရဲ ႔သံုးပံုတစ္ပံုခန္႔ အရည္မ်ား ခမ္းလာခ်ိန္မွာ သၾကားကို ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ
  4. ႏြားႏို႔အရည္မ်ာကိုး  သံုးပံုႏွစ္ပံုေလာက္အထိ ခမ္းလာေအာင္ တည္ေပးပါ
  5. ႏြားႏို႔မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ျပစ္လာျပီး အေရာင္အနည္းငယ္ ညိဳေရာင္ေရာင္ေလး သန္းလာပါက ေထာပတ္ထည္႔ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  6. ခပ္ေပ်ာ႔ေပ်ာ႔ေလး ၾကိဳက္ပါက ႏြားႏို႔ကို ခပ္က်ဲက်ဲအေနအထားမွာ မီးပိတ္ေပးပါ
  7. ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလး ႏွစ္သက္ပါက ေရခမ္းတဲ႔အထိ ေမႊေပးပါ
  8. ေထာပါတ္ဆီမ်ား ႏြားႏို႔ထဲမွာ ေပ်ာ္သြားျပီး ေတာ္ေတာ္ေလး ျပစ္သြားပါက မီးပိတ္ေပးပါ
  9. ျပီးတာနဲ႔ ႏြားႏို႔ယိုအိုးကို သမေအာင္ ထပ္ေမႊေပးကာ အေအးခံထားပါ
  10. ႏြားႏို႔ယို ေအးသြားပါက ခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔ေလးနဲ႔ ေမႊးေနတဲ႔ ႏြားႏို႔ယိုကို မိမိႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment